Haber 16

Esnaf için bakanlık gerekli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu…

Esnaf için bakanlık gerekli
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Mayıs 2011
  • Esnaf için bakanlık gerekli için yorumlar kapalı
  • 306 KEZ OKUNDU


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin davetiyle düzenlenen toplantıda,  Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı’nı kurarak, esnafın sorunlarına daha geniş bir platformda çözüm üreteceklerini söyledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği tarafından düzenlenen toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İzmir 1. bölge ve 2. bölge milletvekili adayları tam kadro katıldı.


MHP’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu, toplantıya katılan esnaflara hitaben yaptığı konuşmada; “491 iş kolunda, yaklaşık iki milyona ulaşan sayılarıyla faaliyet gösteren ve aileleriyle birlikte yaklaşık on milyon vatandaşımızı temsil eden ülkemizin temel direği esnaf ve sanatkarımız AKP iktidarı döneminde öksüz evlat muamelesi görmektedir” dedi.


AKP hükümetinin çıkarttığı 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun iyi düşünülmeden hazırlandığını, esnafın işini rahatlatmak yerine iyice zora koştuğunu belirterek; “Bu kanun esnaflarımızı iyice çıkmaza sürüklemiştir. Araç sahibi olmayan şoför esnafımızın, şoförler odalarına kayıt olabilme imkanları ortadan kaldırılmıştır. Yine bu kanun gereğince fiyat tarifelerinin esnaf ve sanatkarlar odalarınca hazırlanması gerekirken, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun ulaşım ile ilgili hizmetleri kapsamında bu yetkiyi belediyelere vermesi sonucu, belediye ile odalar arasında yetki çatışması başlamıştır” diye konuştu.  


İzmir Esnaf  ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde, esnafa müjdeli haberler veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu şöyle konuştu:


“Biz ayrıca önce sicile değil odaya, daha sonra da oda kanalıyla sicile kayıt yapılmasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtta, esnaf ve sanatkarlardan ustalık belgesi istenmesi, ticaret siciline kayıtta ise ustalık belgesi istenmemesi eşitsizliğini  gidermeyi istiyoruz. Ayrıca 12 yıldır toplanamayan esnaf ve sanatkarlar şurası iktidar olduğumuzda toplanacak, esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına burada ortak çözüm yolları aranacak. Esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ve finansman şartlarını da iyileştireceğiz. Şoför esnafından  mevcut aracını yenilerken, KDV ve ÖTV alınmayacak ve sicil affı getireceğiz. Emekli esnaf için de müjdeli haberimiz var. Esnaflarımızın emekliliklerinde faaliyete devam edenlerden, sosyal güvenlik destek primi kesintisini kaldıracağız. Esnafımıza en önemli sözümüz ise, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevimizi yerine getirdiğimiz dönemde, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nün kurulmasını sağladığımız gibi, Esnaf ve Sanatkarlar Bakanlığı’nı da biz kuracağız. Böylelikle esnafımız sorunlarına daha geniş bir platformda çözümler getireceğiz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ