Haber 16

Faili meçhul cinayetlerin perde arkası

İş adamı Atilla Yıldırım, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince 1990’lardaki bazı faili meçhul…

Faili meçhul cinayetlerin perde arkası
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Aralık 2011
  • Faili meçhul cinayetlerin perde arkası için yorumlar kapalı
  • 314 KEZ OKUNDU

İş adamı Atilla Yıldırım, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince 1990’lardaki bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ”tanık” sıfatıyla ifade verdi. Cezaevindeki Sedat Peker, Kürt iş adamlarına yönelik suikastler hakkında Yıldırım’ın kendisine bilgi verdiğini söylemiş ve bazı isimlerin para karşılığı listeden çıkarıldıklarını iddia etmişti!


Yıldırım, öğleden sonra adliyeye geldi. Burada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’e yaklaşık bir buçuk saat süreyle ifade veren Yıldırım, adliyeden ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada ”tanık” sıfatıyla ifadesine başvurulduğunu bildirdi.


”İş adamı Ahmet Hamoğlu’nun Korkut Eken’e para verip vermediğine” sorusu üzerine ise Yıldırım, ”Zaten para veren ‘Evet verdim’ diyor” dedi.


”Eken’in, sıkışık durumda olduğunu belirterek, mahkeme masrafları için Hamoğlu’ndan para istediğini” ifade eden Yıldırım, ”Ne kadar aldığını bilmiyorum. Büyük bir zarf içinde verdi. O sırada yanında ben de vardım” dedi.


SEDAT PEKER O İŞ ADAMINI İŞARET ETTİ!


Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından yürütülen faili meçhullerle ilgili soruşturma kapsamında Sedat Peker’in 2 Kasım’da verdiği ifadesinde Atilla Yıldırım’ın Korkut Eken ile tanışmasına aracılık ettiğini söylemişti.


KÜRT İŞ ADAMI PARA VERİP LİSTEDEN ÇIKTI!


Radikal gazetesinin haberine göre; faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel, Ergenekon davası sanıklarından Sedat Peker’in de ifadesini aldı. 9 sayfayı bulan ifadesinde Peker, Eken ile 1995’te tanıştığını anlatarak, “Tanıştığım zaman Kürt iş adamlarına yönelik faili meçhul zaten gerçekleşmişti” dedi. Susurluk kazasında sonra tutuklanarak cezaevine konulan Eken’i ziyaret ettiğini söyleyen Peker, “Eken, Ayaş Cezaevi’nde yatıyordu. O zaman Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olan Mehmet Emin Aslan’ı benim yanımda cezaevinden arayarak samimi konuşmalar yaptı.” iddiasında bulunmuştu!


ATİLLA YILDIRIM DEVREYE GİRDİ


İfadesinde Kürt işadamlarına yönelik olarak tutulan ölüm listelerine de değinen Peker, bu konuda da şu bilgileri verdi:


“Cinayetlerin MGK tarafından yetkilendirilen ekip tarafından gerçekleştirildiğini duyuyordum. Yeşil isimli şahs, Doğu’da bir zamanlar JİTEM tarafından kullanıldıktan sonra MİT ile birlikte çalışmaya başladı. MİT’te Mehmet Eymür’ün kadrosunda olduğu, şehirlerde eylem gerçekleştirdiğini duyuyorduk.”


Ergenekon iddianamesinde yer alan ve Eken’in iş adamlarından para aldığını belirten telefon konuşmasına da açıklık getiren Peker şunları anlattı:


“Atilla Yıldırım’a bu konuyu anlattım. Bunun üzerine gülerek, ‘Olay bildiğin gibi değil. Ben Korkut abiyi işadamı Ahmet Hamoğlu ile tanıştırdım. Hamoğlu’nun yanına çantasız geldik. Giderken Korkut abinin elinde bir James Bond çanta vardı’ dedi. Bunun üzerine çok şaşırmıştım. Eken’in, Hamoğlu’ndan bir çanta dolusu para aldığını biliyorum. O dönemde PKK’ya yardım eden iş adamlarına yönelik hazırlanan listedeki bazı şahısların öldürüldüğünü herkes konuşuyordu. Bence Hamoğlu da para verdi. O dönemde kesinlikle devlet yoktu.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ