Haber 16

Fatura Büyükelçiye Kesildi

Türkiye ile KKTC Arasında Yaşanan ‘Besleme’ Krizi Giderek Büyüyor.

Fatura Büyükelçiye Kesildi
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Şubat 2011
  • Fatura Büyükelçiye Kesildi için yorumlar kapalı
  • 255 KEZ OKUNDU

Türkiye ile KKTC arasında yaşanan ‘besleme’ krizi giderek büyüyor. KKTC Büyükelçisi Türkmen sürpriz bir kararla görevden alındı.

Lefkoşa’ya atanmasından 6 ay sonra görevden alınan Kaya Türkmen’in yerine Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Başkanı Halil İbrahim Akça vekalet edecek.

Ada’da son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine bu olay şok etkisi yarattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de Türkiye aleyhine yapılan protestolar sonrasında, Ada için ‘besleme’ eleştirisi yapmıştı.

Bu söz daha sonra oldukça büyük tepkilere neden olmuştu. 


EROĞLU, AKÇA’NIN GÜVEN MEKTUBUNU KABUL ETMESİN!

TDP (Toplumcu Demokrasi Partisi) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen’in görevden alınıp yerine Kıbrıs kamuoyunda tartışmalara neden olan Halil İbrahim Akça’nın atanması haberiyle ilgili olarak konuştu. 


Çakıcı, durumu çok üzüntü verici olarak niteleyerek, “Kaya Türkmen’in kimlikle giriş konusuyla ilgili değerlendirmelerini dinlemiştim. Demokrat bir kişilikti. Kendisiyle de iyi ilişkilerimiz vardı. Şu anda bu olaylarda fatura Kaya Türkmen’e kesiliyor gibi bir noktanın ortaya çıkmasına üzüldük” dedi.

Akça’nın halkta büyük tepkilere neden olan demeçleri, röportajları ve bürokratın çok ötesinde açıklamaları ile valiymiş gibi davrandığını savunan Çakıcı, Akça’nın atanmasının “ortamın tam durulmaya doğru gittiği bir süreçte halkı daha da öfkelendireceğini” belirtti.

Çakıcı şöyle konuştu:

“Bu karar, mitinge katılmayan 3-5 kişi kaldıysa bunların da katılmasını sağlayacaktır. Büyük hatadır. Cumhurbaşkanı’na çağrı yapıyorum; Akça’nın mektubunu kabul etmesin. Akça, Kıbrıs Türk halkı açısından benimsenip kabul edilebilir birisi değildir. Ekonomik paketin simgesel ismidir. Çok büyük yanlış, sorun teşkil edecektir. Tam tersine buralarda ortam yatıştı derken, daha ileri gitmesin derken malesef görüyorum ki hataların üzerine hata ekleniyor. Türkiye, “İstemediğiniz bir kişiyi atıyorum” diyor. Kavgayı körüklüyorlar. Yanlış buluyorum. Bu yanlıştan Türkiye hükümeti en erken zamanda dönmeli. Bunu anlamalılar. Türkiye’yi seviyoruz, ilişkilerimizin daha iyi olmasını istiyoruz”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ