Haber 16

Fener Konya ile 9 da 9 yaptı:2-0

Süper Lig’de liderliği averajla Trabzonspor’a kaptıran Fenerbahçe, Kadıköy’de Konyaspor’u mağlup ederek ligde üst üste 9. galibiyetini aldı ve tekrar liderlik koltuğuna oturdu.

Fener Konya ile 9 da 9 yaptı:2-0
  • Son Dakika / Spor
  • 13 Mart 2011
  • Fener Konya ile 9 da 9 yaptı:2-0 için yorumlar kapalı
  • 217 KEZ OKUNDU

Ligde bitime doğru yaklaşıldıkça heyecan giderek artıyor. Trabzonspor kazanınca, Fenerbahçe için de 3 puandan başka seçenek kalmadı. Galibiyet serisini 9 maça çıkarmak isteyen sarı-lacivertliler, hem Galatasaray derbisi öncesi moral bulmak hem de devrettiği koltuğu geri almak için taraftarının karşısına çıktı.


Şükrü Saracoğlu Stadı’nı dolduran taraftarlar, “Türkiye’nin 1/4’ü > 3/4’ünden” ve “Fenerbahçe düşmanlarını yeneceğiz” pankartlarıyla dikkati çekerken, ezeli rakipleri için de “Kümede kal Galatasaray” diye tezahürat yaptı. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü’nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle davet ettiği 2 bin 500 kadın kongre üyesinden yaklaşık 700’ü tribünde yerlerini aldı. Kırmızı kartlarını çıkaran kadın üyeler, kadına şiddete kırmızı kart gösterdiler.


Ev sahibi ekipte derbi öncesi 3 sarı kartı bulunan Cristian, ceza sınırında. Cezalı Lugano ve Santos ise kadroda yok. Aykut Kocaman, ateş hattındaki Konya karşısında sürpriz bir şekilde Stoch’a forma şansı verirken, sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçını kaçıran Gökhan Gönül ilk 11’de görev yaptı. Caner de 8 maç sonra 11’de sahaya çıktı.


Sarı-lacivertli takım, maçın ilk çeyreğinde kanatlardan yaptığı bindirmelerle etkili oldu. Gol de 16. dakikada sol kanattan geldi. Emre, çaldığı topla rakibini geçtikten sonra pasını Niang’a aktardı. Topu iyi kontrol eden Senegalli futbolcu, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.


Konyaspor, 19. dakikada gole yaklaştı. Mejia’nın ceza sahası dışından sert şutu az farkla auta gitti. 21’de sağ kanatta topu kapan Niang, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda farkı açma şansını değerlendiremedi. 31’de Alex, soldan ceza alanına giren Stoch’a bıraktı. Bu oyuncunun sert şutu çerçeveyi bulmadı.


Stoch, 40. dakikada ceza yayı önünde aldığı topu Niang’ı aktardı, ama savunma araya girdi. 45+2’de Emre, ceza alanında kendini unutturan Stoch’a derin pas gönderdi. Pawelek’i geçemeyen Stoch, ikinci kez mutlak golü kaçırdı. İlk yarıda net pozisyonlar yakalayan Kanarya, soyunma odasına 1-0 önde gitti.


İkinci yarının ilk 10 dakikasında pas hataları dikkati çekti. 54’te Gökhan Emreciksin sağ kanattan ortaladı, meşin yuvarlağı elinden kaçıran Volkan ikinci hamlede topu kontrol etti. 55’te soldan ceza sahasına giren Stoch, sert şutunda yine Pawelek’e takıldı. Kadıköy’de gol kaçırma rekoru kıran Stoch, 58’de bir kez daha kaleci engeline takıldı.


Yılmaz Vural, 60. dakikada Ali Dere-Grajciar ve Murat-Emre değişikliklerini yaptı. Alkışlarla kenara gelen Stoch ise yerini Dia’ya bıraktı. 61’de kazanılan frikikte topun başına gelen Alex’in vuruşu çerçeveyi bulmadı. 66’da Dia’nın ortasına Niang, kaleciyle birlikte yükseldi. Boşta kalan topu Alex hareketlendi, Pawelek araya girdi.


Maçtaki tek golün sahibi Niang, 74. dakikada yerini Semih’la değişti. ‘Nöbetçi’, oyuna girdikten 3 dakika sonra golünü attı. Caner’in pasıyla savunmanın arkasına sarkan Semih, kalecinin yanından topu ağlara gönderdi: 2-0.


80’de Emre Belözoğlu, herhangi bir darbeye maruz kalmadan sakatlık geçirdi. Karşılaşmaya devam edemeyen ve oldukça üzgün olduğu görülen futbolcu, yerini Bilica’ya bıraktı. Konyaspor, en net pozisyonunu 85’te yakaladı. Robak’ın şutunda Volkan, ayaklarıyla gole izin vermedi. Bu arada Emre’nin arka adalesinde yırtık şüphesi olduğu bilgisi geldi.


Ligde üst üste 9. maçını kazanan Kocaman’ın talebeleri, 25. hafta sonunda 57 puana ulaştı ve Trabzonspor’a kaptırdığı liderliği geri aldı. Kümede kalma mücadelesi veren Kasımpaşa ise bu sezon 15. mağlubiyetini alarak, 16 puanda kaldı.


FENERBAHÇE: 2 – KONYASPOR: 0
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Cristian, Emre (Dk. 84 Bilica), Stoch (Dk. 61 Dia), Alex, Niang 8Dk. 74 Semih)
Konyaspor: Pawelek, Adnan, Erdinç, Zayette, Hakan, Mejia (Dk. 75 Veli), Gökhan Emreciksin, Ertuğrul, Murat Tosun (Dk. 60 Emre), Ali (Dk. 60 Grajciar), Robak
Sarı kartlar: Dk. 11 Bekir, Dk. 34 Yobo, Dk. 43 Emre (Fenerbahçe) Dk. 38 Kamil Zayatte, Dk 49 Marcin Robak (Konyaspor)
Goller: Dk. 16 Niang, Dk 77. Semih



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ