Haber 16

Fener onun açığını buldu

Platini, Dinamo Zagrep-Olimpique Lyon maçında hakem ve gözlemci raporlarının temiz olması nedeniyle soruşturma gereği duyulmadığını açıklamıştı. Fenerbahçe’nin ise raporlarının temiz olmasına rağmen şikeden yargılanması çifte standart olarak yorumlandı

Fener onun açığını buldu
  • Son Dakika / Spor
  • 24 Mart 2012
  • Fener onun açığını buldu için yorumlar kapalı
  • 295 KEZ OKUNDU

UEFA Kongresi’nde basının sorularını yanıtlayan Başkan Platini ve Genel Sekreter Infantino’nun verdiği cevaplar içindeki ufak ama önemli ayrıntılar ‘çifte standart’ tartışmalarını da beraberinde getirdi. Kendisine, Dinamo Zagreb-Olimpique Lyon maçının 1-7 bitmesi ile ilgili olarak, “Bu maçta şike eylemi var mı yok mu?” ve hemen ardından “Herhangi bir soruşturma başlatıldı mı?” diye birbiriyle alakalı 2 soru sorulmuştu. UEFA Başkanı’nın bu soruya verdiği cevap şuydu: “O maçla ilgili herhangi bir soruşturma açma gereği duymadık. Zira hakem ve gözlemci raporlarında herhangi bir tuhaflık yoktu. Maç, bu raporlara göre temizdi.“ Bu karşılaşmaya hakem ve gözlemci raporları nedeniyle soruşturma gereği duyulmadığı söylenirken, yine hakem ve temsilci raporları tertemiz olan Fenerbahçe’nin ‘şike’ iddiasıyla yargılanması UEFA’nın çifte standardı olarak yorumlandı.  

Yaman çelişki…

Platini, verdiği bu cevapla kendisi ve başında bulunduğu UEFA’yı ciddi bir çelişkiye sokmuş oldu. Zira Fenerbahçe için şike iddialarının savunulduğu maçların tamamında ne hakem ne de gözlemciler, kural dışı bir beyanda bulunmamış durumda. Sarı-Lacivertli kulübü yargı aşamasına taşıyan en önemli deliller olarak ise dinlemeye alınan telefon kayıtları bulunuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ