Haber 16

Fener zorlu maçı kazandı!

Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanında rahat bir galibiyet alarak şampiyonluk yarışında zorlu bir engeli aşmayı bildi

Fener zorlu maçı kazandı!
  • Son Dakika / Spor
  • 10 Mayıs 2010
  • Fener zorlu maçı kazandı! için yorumlar kapalı
  • 310 KEZ OKUNDU

Lider Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında çok kritik virajı kayıpsız döndü. Bitime bir maç kala Ankaragücü’ne konuk olan sarı lacivertliler, köşe vuruşundan gelen iki golle maçı kopardı ve 3-0’lık galibiyetle son haftaya lider girdi.

Şampiyonluk yarışını çok yakından ilgilendiren mücadele iki takım arasında karşılıklı açıklamalar nedeniyle gergin bir ortamda başladı. Hafta içi kupa finalinde Trabzonspor’a kaybeden Fenerbahçe, kendisi için çok kritik bir önem taşıyan maça son haftalardaki gibi kontrollü başladı.
 
Rakibinin tek forveti İlhan’ın Bilica-Lugano arasında kalmasıyla kalesinde önemli bir pozisyon vermeyen Fenerbahçe, 23. dakikada bir duran topta öne geçti. Alex’in kullandığı kornerde çok iyi yükselen Mehmet Topuz, ligdeki ilk golüyle takımını öne geçirdi.
 
Bu golün ardından Ankaragücü beraberlik için bastırmaya başladı. Başkentin sarı lacivertli ekibi, Sapara’nın vuruşunda Volkan’dan dönen topu Rothen’in tamamlamasıyla gol diye sevindi ama hakem ofsayt kararı verdi. İlk yarıda kalesinde önemli bir pozisyon yaşamayan Fenerbahçe devre arasına 1-0’lık galibiyetle girdi.
 
İkinci yarı sarı lacivertliler için şok bir değişiklikle başladı. Sakatlanan Alex çıkarken, yerine Cristian girdi ama bu tedirginlik çok kısa sürdü. 46. dakikada Emre’nin kullandığı kornerde Serkan’ın hatasında iyi yükselen Güiza farkı ikiye çıkardı. Bu golle oyundan kopan Ankaragücü karşısında İstanbul’un sarı lacivertli ekibi 66. dakikada Cristian ile harika bir gol daha buldu ve maçı 3-0 kazandı.
 
8 maçtır gol yemeyen Fenerbahçe, 3-0’lık galibiyetle son haftaya lider girmeyi başardı. Artık sarı lacivertlilerin önünde şampiyonluk için sadece 90 dakika var. Fenerbahçe haftaya Şükrü Saracoğlu’nda Trabzonspor’u yenerse tarihinin 18. şampiyonluğnu elde edecek.


3. dakikada penaltı noktası üzerinde Hürriyet’in ayağı kayınca, top Alex’in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

16. dakikada Vederson’un sol taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Güiza’nın kafayla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta çıktı.

23. dakikada Vederson’un kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Mehmet’in kafayla yaptığı vuruşta, yerden seken top yükseklik kazanarak ağlarla buluştu: (1-0).

27. dakikada Hürriyet’in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.

31. dakikada hakem Kuddusi Müftüoğlu, 4. hakeminin uyarısıyla Ankaragücü Antrenörü Ümit Özat’ı oyun alanının dışına gönderdi.

Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARININ KIRILMA ANLARI

46. dakikada Emre’nin sağ taraftan kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Güiza’nın kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Serkan’ın göğsünden seken top filelere gitti: (2-0).

66. dakikada ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Güiza’nın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

67. dakikada topla buluşan Cristian’ın yaklaşık 30 metreden yaptığı güzel vuruşta, meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluştu: (3-0).

70. dakikada Vederson’un sol taraftan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde topla buluşan Lugano’nun kafayla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

77. dakikada rakip ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan İlhan’ın vuruşunda, Bilica son anda yatarak ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

85. dakikada Sapara’nın kullandığı korner atışında, arka direkte topla buluşan İlhan’ın kafayla yaptığı vuruşta, Deivid meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

Karşılaşma, Fenerbahçe’nin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

ANKARAGÜCÜ: 0 – FENERBAHÇE: 3

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Nihat Mızrak

Ankaragücü: Serkan, Geremi, Koray, Muhammet, Broggi, Hürriyet, Rajnoch, Mehmet, Sapara, Rothen, İlhan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Vederson, Selçuk, Emre, Mehmet, Özer, Alex, Güiza

Gol: Dk. 23 Mehmet (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 43 Lugano Dk. 47 Baroni Dk. 67 Baroni(Fenerbahçe)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ