Haber 16

Fenerbahçe dur durak bilmiyor

Spor Toto Süper Lig’in yenilgisiz lideri Fenerbahçe, Karabükspor karşısında 7. dakikada Alex’in gördüğü…

Fenerbahçe dur durak bilmiyor
  • Son Dakika / Spor
  • 01 Kasım 2011
  • Fenerbahçe dur durak bilmiyor için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU

Spor Toto Süper Lig’in yenilgisiz lideri Fenerbahçe, Karabükspor karşısında 7. dakikada Alex’in gördüğü kırmızı kart ile kabus yaşarken, 17. dakikada Bienvenu’nun golü ile kendine geldi. Maçta başka gol olmayınca skor belli oldu: 1-0.


OLAYLI MAÇTAN İLGİNÇ KARELER…


Maçın ilk büyük gol tehlikesi henüz 2. dakikada Karabükspor’dan geldi. Reto Ziegler’in savunmadan çıkarken kaybettiği top Shelton’da kaldı. Topla birlikte ceza sahasına kadar giren golcü oyuncu Volkan’la karşı karşıya kaldı. Ancak yerden giden sert vuruşu Volkan zorlukla kornere tokatladı.


ŞOK, ALEX ATILDI!


6. dakikada Alex’in Nikolic’e dirsek attığı kararını veren hakem Brezilyalı yıldızı oyundan


attı. Orta yuvarlağın kendi yarı alanına bakan kısımda topla buluşan Alex’i Nikolic faul ile durdurdu. Alex buna reaksiyon olarak kolunu salladı. Alex’in dirseği Nikolic’e geldi ve hakem kırmızı kartını Alex için çıkardı.


BIENVENU ZORU BAŞARDI!


Dakikalar 16’yı gösterirken Fenerbahçe mutlak bir gol şansından faydalanamadı. Mehmet Topuz Gökhan Gönül ikilisi sağ kanattan birlikte çok iyi çıktı. Topuz’un pasında topla buluşan Gökhan Gönül altı pasa doğru topu ortaladı. Ancak bomboş pozisyondaki Bienvenu topa dokunamadı.


BU SEFER KAÇIRMADI!


Golün hemen sonrasında Bienvenu bu sefer ağları buldu. 18. dakikada Mehmet Topuz bu kez harika bir pasla Henri Bienvenu’yu savunmanın arkasına kaçırdı. Bienvenu sekerek gelen topu kalecinin üstünden aşırdı ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.


MAÇ ÇOK TEMPOLU VE SERT


Alex’in kırmızı kartı ve Fenerbahçe’nin golünden sonra maç çok daha tempo kazandı. İki takım da gol ararken, maçtaki faul sayısının çokluğu ve sert fauller dikkat çekiyor. Özellikle Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu gerginliği ve agresif futboluyla göze batıyor.


ÖNCE CRISTIAN, SONRA GÖKHAN!


38. dakikada Caner’in uzun pasında top Baroni’de kaldı. Ceza sahasına giren Baroni seken topa dar açıdan vurdu. Taraftarlar gol beklerkenv top sağ kanada doğru açıldı. Ancak pozisyonun devamında bu sefer Gökhan Gönül daha net bir pozisyon yakaladı. Sağ kanattan gelen Gönül, içeride Baroni ve Bienvenu olmasına rağmen Gçok sert bir şut attı ancak Tomic topu zorlukla kornere çeldi.


DİREKTEN DÖNDÜ!


40. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Karabükspor’da Erdem savunmadan çıkarken riskli bir pas yaptı ve top Bienvenu’da kaldı. Pozisyonun devamında Mehmet Topuz ceza sahasında topla buluşur buluşmaz vuruşunu yaptı top direkten döndü.


İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe, soyunma odasına Bienvenu’nun golüyle 1-0 önde gitti.


İKİNCİ YARIDA SİNİR HARBİ YAŞANIYOR


Karşılıklı cılız ataklarla başlayan ikinci devrede, sahadaki mücadele daha da sertleşmiş gözüküyor. 3 dakika içinde önce Nikolic, sonra Gökhan ve Emre sarı kart gören isimler oldu.


MAÇIN HAKİMİ SARI LACİVERTLİLER


İlk yarıya oranla çok net pozisyonların yaşanmadığı ikinci devrede sert futbol devam ediyor, Golü daha çok arayan ve farkı ikiye çıkartmak için çaba sarfeden takım olarak Fenerbahçe dikkat çekiyor. Fenerbahçe’de ise istekli ve etkili futboluyla en çok göze batan isim derbide de olduğu gibi Caner Erkin.


KARABÜKSPOR TEHLİKELİ GELDİ


Karabükspor çok önemli bir gol pozisyonunu 64. dakikada değerlendiremedi. Luton Shelton ceza sahası içinde Volkan ile karşı karşıya kaldı. Çok uygun pozisyonda Shelton vuruşunu yaptı ancak Volkan bu pozisyonda da çok başarılıydı.


KARABÜKSPOR BERABERLİĞİ ARIYOR


Maçın son bölümüne girilirken Karabükspor Sinan Kaolğlu’nu da oyuna aldı. 6. dakikadan beri sahada bir kişi faza olan Karabükspor beraberlik için gol bulabilmek adına var gücünü kullanıyor.


Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca Fenerbahçe sahadan 3 puanla ayırlan ekip oldu. Sarı lacivertliler bu galibiyetle puanını 21’e çıkararak en yakın rakibi Galatasaray’ın 4 puan önünde liderliğini sürdürüyor.



İLK YARIDAN DAKİKALAR   


2. dakikada orta sahada aldığı topla rakip savunmayı çalımlayarak ceza alanına kadar giren Shelton’un vuruşunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak, topu kornere çeldi.


6. dakikada doğrudan kırmızı kart gören Alex, takımını 10 kişi bıraktı.


16. dakikada sağdan Gökhan Gönül’ün ortasında, Bienvenu altı pasta müsait durumda önünden geçen topa dokunamayınca, Fenerbahçe önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.


17. dakikada orta sahada Mehmet Topuz’un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Bienvenu, ceza alanının dışına kadar çıkan kaleci Tomic ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden aşırtarak, filelere gönderdi: 1-0


28. dakikada Seric’in soldan ortasında arka direkte Shelton topa iyi kafa vuramayınca, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel’de kaldı.


33. dakikada çalımlarla ceza alanının önüne gelen Mehmet Topuz’un vuruşunda, top yandan auta çıktı.


38. dakikada sağ kanatta Mehmet Topuz’un ara pasıyla ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Gönül’ün sert şutunda, kaleci Tomic topu üstten kornere gönderdi.


40. dakikada Cristian’ın pasında topu ceza alanında kontrol eden Mehmet Topuz’un vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.


Alex’in 6. dakikada gördüğü kırmızı kartla ilk yarıda 39 dakika 10 kişi oynayan Fenerbahçe, Bienvenu’nun 17. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 
 
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR BİRAZDAN…
 
Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe, 84 dakika 10 kişi oynadığı karşılaşmada Kardemir Karabükspor’u 1-0 yendi.50. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Bienvenu’nun şutunda, kaleci Tomic yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.


56. dakikada ceza alanı dışından Caner Erkin’in şutunda, top kaleci Tomic’te kaldı.


63. dakikada Ahmet Cebe’nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Shelton’un iki savunma oyuncusunu geçerek, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Volkan Demirel’den dönen topu savunma uzaklaştırdı.


75. dakikada Bilal Kısa’nın ceza alanı önünden yaptığı vuruşta, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu kontrol etti.


79. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Cristian’ın vuruşunda, top üstten auta çıktı.


89. dakikada savunmada Bekir İrtegün’ün kafayla uzaklaştırmak istediği topu ceza yayı üzerinde kontrol eden Bilal Kısa’nın sert şutunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topa sahip oldu.


Fenerbahçe, ilk yarıda Bienvenu’nun attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Aytekin Durmaz, Serkan Gençerler, Erdinç Sezertam


Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Alex, Bienvenu


Kardemir Karabükspor: Tomic, Erdem Özgenç, Muhammet Özdin, Nikolic, Seric, Ali Kuçik, Ragued, Hakan Söyler, Cernat, Birol Hikmet, Shelton


Gol: Dk. 17 Bienvenu (Fenerbahçe)


Kırmızı kart: Dk. 6 Alex (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 6 Volkan Demirel (Fenerbahçe), Dk. 41 Ali Kuçik, Dk. 45 Erdem Özgenç (Kardemir Karabükspor)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ