Haber 16

Fenerbahçe ‘düşürün bizi’ dedi

Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi Ali Yıldırım ve Asbaşkan Ali Koç, sabah saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasına geldi.

Fenerbahçe ‘düşürün bizi’ dedi
  • Son Dakika / Spor
  • 27 Ağustos 2011
  • Fenerbahçe ‘düşürün bizi’ dedi için yorumlar kapalı
  • 292 KEZ OKUNDU

Ali Koç TFF Yönetimi ile yapılan görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu.Ali Koç, yapılan görüşme sonrasında basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı;


“Bir alt ligde mücadele etme talebimizi Federasyon’a iletmek üzere bugün buraya geldik. Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durum ve yapılanlar da göz önünde bulundurulduğunda bize yardımcı olmalarını, bu camiaya artık daha fazla zarar vermeden saygı duyularak en doğru ve en gerçekçi bir şekilde Fenerbahçe’nin tüm bu şartlar altında bir alt ligde oynayıp oynayamamasının bir şekilde irdelenmesini, bu doğrultuda da teknik ekibimizin bir araya gelerek bunun yollarını istişare etmesi için bulunduk ve konuştuk, dertleştik. Onlardan yardımlarını istedik. Burada bir isyan veya bir olumsuz bir görüşme için gelmedik. Gelinen bu noktada ileriye dönük olarak futbol ailesinin paydaşları olarak önemli oyuncularından biri olarak Federasyonumuzdan bu konuda yardım etmesini ve saygı duymasını istirham ettik. Yaptığımız bu görüşme çerçevesinde de bugün öğleden sonra da ekiplerimiz bir araya gelecek. Ve varsa bunun en sağlıklı yöntemlerini araştırmaya çalışacak ve bizlere görüş belirtecetler. Bu görüşler sonrasında da neler yapıp ne yapamayacağımızı kendi aramızda istişare edeceğiz.


Söylenen ve hedeflenen nokta futbol tarihimiz açısından önemli bir noktadır. Tüm Türkiye için en hayırlı kararın verilmesi gerekiyor. UEFA kararı ile ilgili öfkemiz yapılmayanlarla ilgili. Daha sağlam durmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu karar hafta başı açıklanır. Bayram olması biraz talihsizlik ama en kısa zamanda açıklanacaktır.”


TÜRKER ARSLAN: ÖYLE KOLAY BİR DURUM DEĞİL


Fenerbahçe’nin bu tarihi başvurusunda sonra neler yaşanacağını Tahkim Kurulu Eski Başkanı Türker Arslan, hurriyet.com.tr’ye açıkladı:


“Şimdi Federasyon ne zaman toplanır bilemem ama en kısa zamanda kesin bir karar verecekler. Fenerbahçe başvurdu diye “Madem istiyorsun gel de bir alt ligde oyna” demezler. Bazı garantiler alması lazım. Diyelim ki Fenerbahçe Bank Asya’ya düşürüldü, 3-4 ay sonra da kulübün şike yaptığına dair belgeler ortaya çıktı, ne olacak? Zaten Bank Asya’ya düşürülmüş orada mı kalacak yoksa Bank Asya’nın da altına mı düşürülecek? Öyle kolay bir durum değil. Karar lig başlamadan önce verilir. Hukuken Fenerbahçe’nin düşürülmesi kolay bir durum değil.”


 
Önceki haber


FENERBAHÇE’den şok karar…


Hakkındaki şike suçlamaları nedeniyle Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden men edilen sarı lacivertli kulüp, Bank Asya 1. Lig’e düşürülmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurma kararı aldı.


Taraftarların büyük bölümünün de destek verdiği bu karar, sarı lacivertli futbolcular ile teknik heyetin dün Sancaktepe’deki Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı toplantıda alındı.


Dün öğleden sonra tesislerde toplanıp, 3.5 saat süreyle durum değerlendirmesi yapan futbolcular, “Kulüp olarak böyle bir muameleyi kesinlikle hak etmiyoruz. Bizi bu ligden düşürsünler; onurlu mücadelemize Bank Asya Birinci Lig’de devam etmek istiyoruz” görüşünde birleştiler. Bu düşüncelerini daha sonra Aykut Kocaman’a anlatan futbolculara başarılı teknik adamın, “Bu müthiş bir şey. Böyle önemli bir kararı almak hiç kolay değil. Hepinizle gurur diyorum” karşılığını verdiği öğrenildi.


Futbolcular ve teknik direktör Aykut Kocaman bu konudaki kararlarını, aynı anda tesislerde bulunan asbaşkanlar Ali Koç ve Ali Yıldırım’a açıkladı. Daha sonra da Koç, basın mensuplarının karşısına geçerek bu tarihi kararı açıkladı. Ali Koç, zaman zaman gözleri dolarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:


Bize değil Türkiye’ye atılan tokat


FENERBAHÇE camiası ve yönetim olarak böyle sporculara ve teknik kadroya sahip olduğumuz için son derece gururluyuz. Futbolcularımız, artık Fenerbahçe’nin bu son gelişmeler çerçevesinde Bank Asya 1. Ligi’nde devam etmesinin gerçekleşmesini bizden talep ettiler. Sadece sporcularımız değil taraftarlarımız ve yönetimimiz de böyle düşünüyor. Biz yarın (bugün) federasyona bunu konuşmak üzere gideceğiz. Diyeceğiz ki; Bu kadar Beşiktaş’ın kupayı geri vermesinden etkilendiniz, itibarı arttırdığını söylediniz. O zaman bizi de suçlu bulun, bizi de gönüllü olarak veya sizin kararınızla Bank Asya 1. Lig’e yollayın. Çünkü Şampiyonlar Ligi ile ilgili verdiğiniz karara baktığımız zaman siz zaten kendi gözünüzle bizi suçlu buluyorsunuz. ‘Kendi ülkemizde hukuk sürecini bekleyeceğiz ama öbürünü UEFA’ demek, kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyoruz, bir Türk olarak kabul etmiyoruz.


TFF, UEFA’dan gelen yazıya istinaden bize gönderdiği yazıda, Şampiyonlar Ligi’nden feragat etmemizi istedi. Bunu kabul etseydik, hukuki süreç sonunda haklarımızdan feragat etmek zorunda kalacaktık. Ayrıca, zaman da kısıtlı olduğu için bunu kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Bununla beraber UEFA’nın tehditkar yaklamışı ve son alınan karar sadece Fenerbahçe’ye değil, tüm Türkiye’ye atılan bir tokattır. Federasyon boyun eğmemeliydi. Niye Türkiye’ye tokat?
Soruşturmada emniyet ve savcılık üzerlerine düşeni yaparken, dışarıdan bir müfettişin gelip ahkam kesmesi, TFF ve Türkiye’ye hakarettir. Başka ülkelere yapamadıklarını bize yapıyorlar. 2006’da İtalya’da benzer olay yaşandı; Milan Tahkim’le kümede kaldı ve lige eksi 8 puanla başladı. UEFA Milan’a izin verdi ve Milan şampiyon oldu.


ŞAMPİYONLAR Ligi’ne göndermediğiniz bir takımı Türkiye Ligi’nde nasıl oynatırsınız? Bu kararı UEFA verdi deyip işin içinden çıkamayız. UEFA, bombayı koymuştur. Şikeye ‘sıfır tölerans’ diyen UEFA’nın bizim yerimize Trabzonspor’u alması, tam bir kara mizah örneğidir. Trabzonspor’un da soruşturmada adı geçmektedir. Bizim çıkardığımız sonuç sadece Fenerbahçe ile ilgilenilmiştir. Savcı dik durup, gizlilik kararı nedeniyle UEFA müfettişine fazla bilgi vermemiş.
Sonra TFF ile yediği yemekte ne oldu, ne bilgi çıktı da bu karar alındı?Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi mahsurlu ise, Türkiye Ligi’nde de rekabet etmesini doğru bulmuyoruz. Demek ki biz kendi federasyonumuz tarafından suçlu olarak görünüyoruz. Dünya çapında başarılı olan Fenerbahçe’nin getirildiği durum şudur; onurumuz kırıldı. İtibarsızlaştırıldık. Fenerbahçe düşmanlarına bunu söylüyorum. İnşallah bu günleri atlatırız.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ