Haber 16

Fenerbahçe’den Dia bombası!

Uzun süredir transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Fransa’nın Nancy takımında forma giyen Issiar Dia ile anlaştı.

Fenerbahçe’den Dia bombası!
  • Son Dakika / Spor
  • 21 Temmuz 2010
  • Fenerbahçe’den Dia bombası! için yorumlar kapalı
  • 320 KEZ OKUNDU

Sarı-lacivertli kulüp, uzun süredir peşinde olduğu Nancy’nin Senegalli yıldızını renklerine bağladı. 4 yıllık anlaşma yapılan 23 yaşındaki Dia’nın birkaç gün içinde İstanbul’a geleceği öğrenildi.


Fenerbahçe uzun süren pazarlıkların ardından Fransa’nın Nancy takımında top koşturan 23 yaşındaki Issiar Dia’nın transferini bitirdi. Yönetim Stuttgart, Wolfsburg ve Monaco başta olmak üzere birçok kulübün peşinden koştuğu Senegal asıllı Fransız oyuncu için 8 milyon eurodan kapıyı açan Nancy Kulübü ile yaklaşık 10 gündür sürdürdüğü pazarlıkları olumlu sonuçlandırdı.


Fransa Ümit Milli Takımı’nda da forma giyen ancak daha sonra Senegal Milli Takımı’nı seçen Dia’nın, Fenerbahçe’de oynamak istemesinin transferin bitmesinde önemli rol oynadığı bildirildi.


Üstün sürati ile dikkat çeken ve Fransa’da geleceğin yıldızları arasında gösterilen 1.65 boyundaki Dia, 2006 yılından bu yana Nancy formasını giyiyor.
Forvette de zaman zaman görev yapan ve Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın transfer listesinde ilk sırada yer alan Dia ile 4 yıllık anlaşma yapıldı. Transfer Fenerbahçe Kulübü internet sitesinden  duyrulurken Dia’nın birkaç gün içinde İstanbul’a geleceği belirlendi.


Taksitli ödeme!
Fenerbahçe Kulübü’nün bu transfer için 6 milyon euro ödeyeceği, bu paranın da taksitler halinde uzun vadeye yayıldığı öğrenildi.


Senegalli futbolcu, Nancy’deki ilk sezonunda 33 maçta görev yaparken, rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Bu performansıyla henüz 19 yaşında olmasına rağmen Nancy’nin temel taşlarından biri haline gelen Dia, 2007-08 sezonunda 31 maçta 1 kez golle buluştu. 2008-09’u ise 32 maçta 3 golle noktaladı.  Dia, Nancy’deki en başarılı performansını geçtiğimiz sezon ortaya koydu. 35 karşılaşmada, ağları 9 kez havalandıran Dia, Fransa’da sezona damgasını vuran oyunculardan biri oldu. Nancy tarafından sözleşmesi 2013’e uzatılan Senegalli futbolcu hücum hattında tam bir joker olarak gösteriliyor.


Sarı-lacivertli kulübün forvet çalışmalarını da tüm hızla sürdürdüğü, Galatasaray maçından sonra Aykut Kocaman ile yapılacak toplantının ardından transferin noktalanacağı kaydedildi.


Dia kimdir?
Yaşı 23 (08.06.1987)
Ülkesi Senegal
Boyu 1.67 metre
Pozisyon Orta saha
Sezon Kulüp Maç Gol
2006-10 Nancy 131 15
2004-06 Amiens 43 8


Issiar Dia, 8 Haziran 1987 tarihinde Fransa’nın Sevres kentinde dünyaya geldi. Profesyonel kariyerine henüz 17 yaşındayken Ligue 2 takımlarından Amiens’de başlayan Senegalli yıldız, 2004-05 sezonunda 14 maçta forma şansı bularak kendisini kanıtladı. Ertesi sezon 29 karşılaşmada sahaya çıkan ve 8 gol atarak, Ligue 1 kulüplerinin listesine girmeyi başaran Dia, Nancy tarafından 1 milyon 300 bin euro bonservis bedeli karşılığında transfer edildi.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ