Haber 16

Fener’i bu blöf mü yaktı?

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edildiği için CAS’ta UEFA ve TFF aleyhine açtığı 45 milyon Euroluk…

Fener’i bu blöf mü yaktı?
  • Son Dakika / Spor
  • 04 Şubat 2012
  • Fener’i bu blöf mü yaktı? için yorumlar kapalı
  • 265 KEZ OKUNDU

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edildiği için CAS’ta UEFA ve TFF aleyhine açtığı 45 milyon Euroluk tazminat davası Platini ve ekibini yeni stratejiler belirlemeye itiyor.


CAS’a sunulan savunmada suçu TFF’ye yükleyen UEFA, 23 Ağustos’ta yazdığı tehdit mektubunu gözardı ediyor.Türk futbol kamuoyu, 3 Temmuz’da başlatılan şike soruşturması kapsamında her gün yeni bir gelişmeye şahit olurken, Futbol Federasyonu Başkanı M.Ali Aydınlar’ın istifasının ardından yeni süreç merakla takip ediliyor. Hafta başında CAS Hakemi Kısmet Erkiner’in bir televizyon programında, UEFA’nın TFF aleyhine verdiği savunmayı açıklaması, belgelerden haberdar edilmediği gerekçesini öne süren Başkan Aydınlar’ı istifaya götürmüştü. Aydınlar’ın ‘Haberdar değilim’ dediği 3 Kasım 2011 tarihli savunmanın 6.3 paragrafında, “Şayet TFF elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA’ya kulübü Şampiyonlar Ligi’nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir. TFF bu savunmayla bize Fenerbahçe’yi ihraç edeceğini bildirmeseydi biz onu oynatırdık.” diyordu. Ancak Erkiner, burada tercümeyi eksik yapıyordu. Zira paragrafın tam tercümesindeki şu ifade göz ardı ediliyordu: “TFF, uyarımıza rağmen F.Bahçe ile ilgili karar almasaydı Disiplin Kurulu’na verirdik ve onlar da kendilerini savunurlardı.” Bu ifadeler eksik söylendiği için Aydınlar, UEFA’nın iki yüzlü tavrına dikkat çekerek, “Yüzümüze başka arkamızdan farklı konuşuyorlar.” açıklamasıyla görevine veda etmişti. Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’ne alınmamasıyla ilgili UEFA aleyhine açtığı 40 milyon Euroluk tazminat davasını kaybetmek istemeyen UEFA, TFF’yi asıl suçlu gibi göstermeye çalışsa da 23 Ağustos 2011’de Genel Sekreter Gianni İnfantino imzalı mektupta herşey tüm açıklığıyla anlatılıyordu.


Aba altından sopayı gösterdiler


UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino imzalı 23 Ağustos tarihli mektupta, TFF’nin Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne göndermemesi gerektiği alenen beyan ediliyordu. O mektuptan bazı çarpıcı bölümleri hatırlamakta fayda var.


Mektubun en can alıcı noktası ilk paragrafta belirtilmişti ve bu da UEFA’nın Fenerbahçe’nin Avrupa’dan men edilmesi hususundaki en net ifadeleri içeriyordu: Şike iddialarıyla alenen itham edilen, başkanı ve üst düzey yöneticileri tutuklu olan ve şike eylemi nedeniyle suçlu olduğu sonucuna ulaşılmasına imkân veren mevcut ve kuvvetli deliller bulunan bir kulübün UEFA’nın amiral gemisi olan bir şampiyonaya (Şampiyonlar Ligi) katılması ihtimaliyle karşı karşıyayız. Bu durumun UEFA için ve genel anlamda futbol ailesi için kabul edilemez olduğunu anlayacağınızı düşünüyorum.”


İnfantino’nun bu mektubu Federasyon’a ulaştığında TFF, Kulüpler Birliği ile görüşme halindeydi. Toplantıda F.Bahçe yöneticileri Nihat Özdemir ile Ali Koç da vardı ve mektup onlara hem İngilizce hem de Türkçe olarak verildi. F.Bahçeli yöneticiler, mektubu okuduktan sonra Şampiyonlar Ligi’nden kendi rızalarıyla çekileceklerini ifade etseler de ertesi gün kararı TFF’ye bırakmışlardı.


Sonuç olarak 3 Kasım’da UEFA, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi konusunda topu TFF’ye atıyormuş gibi görünse de bu mektup olayın öyle olmadığını ortaya koyuyor. CAS Hakemi Kısmet Erkiner’in Aydınlar’ın istifasına zemin hazırladığı açıklamalarında sarfettiği, “UEFA’nın blöfünü yediler.” cümlesi de bu mektupla geçerliliğini yitiriyor. Zira UEFA, Yunanistan ve Makedonya örneklerini vererek TFF’nin F.Bahçe konusunda adım atmaması durumunda başına gelecekleri açık açık beyan ediyordu.


UEFA kaostan endişeli, kararı bekliyor


Başkan Aydınlar’ın istifasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu 27 Şubat’ta Genel Kurul’a gidecek. 14 üyeden oluşan Yönetim Kurulu tamamen görevi bırakmadığı için kurullar çalışmaya devam ediyor. Bu çok önemli bir ayrıntı, çünkü tüm yönetim istifa etseydi kurullar da azledilecekti ve sportif yargılama süreci uzayacaktı. Disiplin Kurulu şike soruşturmasında adı geçen 63 kişiden savunmalarını önümüzdeki haftaya kadar alıp, süreci işletmeye devam edecek. Yeni gelecek yönetim, kurulları değiştirdiği takdirde şike konusundaki kararın 15 Nisan’da başlayacak Play-Off’lar öncesine yetişmesi zor görünse de UEFA’nın kılıcı yeni yönetimin boynunda olacak.


Şimdi yeni başkanın kim olacağı merakla bekleniyor. Dün akşam ani bir gelişme yaşandı ve Başbakan R.Tayyip Erdoğan, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kabul etti. Kabülün içeriğiyle ilgili taraflardan herhangi bir açıklama gelmezken, Şenes Erzik’in TFF başkanlığı için isminin geçtiği kulislerde dillendirilmeye başlandı bile.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ