Haber 16

Fethullah Gülen’i rahat bırakmıyorlar

Gazeteye göre Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD’nin 25 eyaletinde sayıları 100’e ulaşan bu Türk okullarının…

Fethullah Gülen’i rahat bırakmıyorlar
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Mart 2011
  • Fethullah Gülen’i rahat bırakmıyorlar için yorumlar kapalı
  • 311 KEZ OKUNDU

Gazeteye göre devletten fon alan bu okullarda çalışan Türklerin maaşlarının bir bölümünü Gülen’in “Hizmet” hareketine vermesinden şüphe ediliyor.


Gazeteye göre Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD’nin 25 eyaletinde sayıları 100’e ulaşan bu Türk okullarının “Fethullah Gülen ile bağlantılı olduğu hatta onun tarafından yönetildiğine dair” kanıt oluşturan e-postalar ve belgeler ele geçirdi. Gazete 30 Ağustos 2007 tarihli bir e-postada bir Gülen takipçisinin dört okulun yöneticilerine ‘Hizmet işi’nden ve ‘Hizmetin zarar görmemesi için’ ele alınması gereken sorunları yazdığını aktardı.


‘ABD beş bölgeye ayrıldı’


Haberde “durumdan hoşnut olmayan eski bir öğretmenin” FBI ile görüştüğü belirtildi. Türk öğretmen okullara verilen tüzüğü FBI’ya iletti. Gazetenin aktardığına göre tüzükte “Türk öğretmenlerin Hizmet’e ne kadar para vermeleri gerektiği” anlatılıyor.


Türk öğretmenin FBI’a Gülen Hareketi ile okulların arasındaki ilişkiyi anlattığını da belirten gazete, “Gülen Hareketi ABD’yi beş bölgeye ayırmış durumda. Her bölgedeki bir yönetici okulları, ilgili vakıfları ve kültür merkezlerini koordine ediyor” diye yazdı.


İngilizce bilmeyen Türkler


Gazete ayrıca, FBI’ın “H1B vize programının bu okullar tarafından kötüye kullanıp kullanmadığını da araştırdığını” belirtti. ABD’de H1B vizesi kalifiye Amerikan vatandaşlarının yetersiz kaldığı durumlarda matematik, fen bilimleri, teknoloji alanlarına eleman çekmek için yabancılara veriliyor. Gazetecilere konuşan Orta Pennsylvania Genç Akademisyenler Okulu’nun eski veli grubu başkanı Ruth Hocker, kalifiye Amerikalı öğretmenlerin yerine sık sık doğru dürüst İngilizce bile konuşamayan Türkler getirildiğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ