Haber 16

Gandi bu sorulara şaşırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Adana’da katıldığı toplantıda ilginç bir soru yöneltildi…

Gandi bu sorulara şaşırdı
  • Politika / Son Dakika
  • 10 Aralık 2011
  • Gandi bu sorulara şaşırdı için yorumlar kapalı
  • 353 KEZ OKUNDU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Adana’da katıldığı toplantıda ilginç bir soru yöneltildi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) tarafından Seyhan Otel’de düzenlenen ”Türkiye’nin Siyasi Liderleri Adana’da Buluşuyor, Şehrin Geleceğini Konuşuyor” isimli toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantıda katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.


TERÖRÜ ÇÖZME FORMÜLÜ


Kılıçdaroğlu, ”Türkiye’deki terör olaylarına karşı tutumunuz nedir? sorusuna, ”Türkiye’nin en büyük sorunu terördür. Hükümet programı yeni açıklandı. Terörle ilgili tek cümle yok. Terör olayı tek başına silahla çözülecek olay değil. Deneyimler bunu gösterdi. Terör olgusunu çözmenin yolu ‘Parlamentoda bir akil adamlar heyeti kuralım’ dedik. ‘Bu heyet çözüm üretsin’ dedik. Bu bir siyasi partinin tek başına çözeceği olay olmanın önüne geçmiştir. Ama bizim bu önerimizi Sayın Başbakan kabul etmedi. Bu çağrıyı ben yine yapıyorum. Bizim önerimizi beğenmiyor, eksik buluyor olabilirsiniz. O zaman sen öneri getir biz destek verelim. Türkiye bu sorunu kendi özgür iradesiyle çözebilecek güçtedir. Hepimiz bir araya gelelim. Sonuçta ölen bizim çocuklarımız.” cevabını verdi.


CHP ÇALIŞMIYOR MU?


Kılıçdaroğlu, bir katılımcının ”AK Parti’nin 2002’den beri tüm olumsuzluklara rağmen oyları düşmüyor. CHP teşkilatı iyi çalışıyor mu? ” şeklindeki sorusuna ise şu cevabı veri: ”AKP’nin oylarında artışın olmasının, bizim oylarımızın yeteri kadar artmamasının kusurlusunu sorumlusunu arayacaksak o biziz arkadaşlar başka birisi değil. Halka gideceğiz, çözümlerimizi onlara anlatacağız. Çözümlerimiz ütopik değil gerçekçi olacak. Söylediğimize önce biz inanacağız. Halka güven vereceğiz. Bunun yolu budur. Ama bakın bu seçimlerde ilk kez proje ile çıktık halkın önüne. Yeteri kadar anlatamadık ama. Zamanımız yoktu. Ama şimdi seçimlerden hemen sonra seçim var gibi çalışıyoruz.”


“BİZ AK PARTİ’NİN İŞİNE KARIŞMAYIZ”


Kılıçdaroğlu, ”Şike yasasıyla ilgili AK Parti’de farklı açıklamalar var. Buna ne diyorsunuz” şeklindeki soru üzerine de ”Farklı sesler çıkabilir. Biz AKP’nin işine karışmayız. Biz suçla cezanın orantılı olmasını istiyoruz. Şike yasası konusunda hazırlanan taslak doğru bir taslaktır. Aynı şekilde destekliyoruz. Geldiği zaman da elimizi kaldıracağız. Yasalaşmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın yapacağı bir şey var, yasayı beğenmiyorsa Anayasa Mahkemesi’ne götürür, o da kararını verir” açıklamasında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ