Haber 16

Gaziantep eylemi ile ilgili flash gelişme

Gaziantep Valisi Erdal Ata, hain saldırıyla ilgili açıklama yaptı. İşte Atanın konuşmasından satırbaşları

Gaziantep eylemi ile ilgili flash gelişme
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Ağustos 2012
  • Gaziantep eylemi ile ilgili flash gelişme için yorumlar kapalı
  • 286 KEZ OKUNDU

Gaziantep’te 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili ortaya çıktı.


Patlamayla ilgili bir basın açıklaması yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, “2006 yılında kapatılan DTP’nin gençlik kolları çalışanı olan Firaz kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun patlamayı gerçekleştiren şahıs olduğu tespit edildi” dedi.


Olayın asıl failinin Türkiye’de olduğunun düşünüldüğü ve yakalanması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Ata şunları kaydetti:


”Yapılan çalışmalarda olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S isimli şahsın Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 21 Ağustos günü yakalanarak ilimize getirilmiştir.


Şahısların alınan beyanlarından ve yapılan araştırmalardan aracı Siverek ilçesinden çekici şoförü M.Ç’nin marifetiyle eylemi gerçekleştiren ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz’in ilimize kadar getirdikleri belirlenmiştir.


Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yaptırılan teşhiste, 2006 yılında Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olarak ilimizde ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir.”


50 KG C-4 PATLAYICI

Vali, gazetecilerin patlayıcının temin edildiği yere’ ilişkin sorularını da yanıtladı. Patlayıcının nereden getirildiğinin bilinmediğini kaydeden Ata, Kuzey Irak ve Suriye’yi işaret etti.


Vali Ata, patlayıcının miktarına ilişkin soruyu ise ”50 kilo civarında C4 patlayıcı içinde etkisini arttırmak için işte çivi, demir parçaları, yanıcı maddeler vesaire konulmuş” ifadesiyle cevaplandırdı.


‘PATLAYICI DİYARBAKIR’DA YÜKLENDİ’

Söz konusu otomobilin 11 Nisan 2012’de Sakarya’dan çalındığını vurgulayan Ata, ”Diyarbakır ili kırsalından patlayıcı madde yüklendiği değerlendirilen bahse konucu aracın, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinden çekici araca yüklenerek 20 Ağustos 2012 tarihinde ilimize getirildiği olay yerine indirildikten 4 dakika sonrda patlatmanın meydana geldiği tespit edilmiştir” diye konuştu


1 yıl hapis yattı


Filiz, Şanlıurfa’da bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıldönümü nedeniyle düzenlenen yasadışı gösterilere katılarak, polislerle taşlı-sopalı çatışmaya girdi, çevrede bulunan işyerlerine molotofkokteyli attı. Gözaltına alınan Murat Filiz, 6 Mart 2006’da tutuklandı. 1 yıl cezaevinde kalan PKK’lı terörist daha sonra serbest bırakıldı. Cezaevinden çıktıktan sonra Diyarbakır kırsalında faaliyet gösteren teröristlerin arasına katılan Filiz, 2 yıl sonra PKK lideri Murat Karayılan’a korumalık yapmaya başladı.


Karayılan’ın gözdesi


Karayılan’ın çevresinde en güvendiği isimlerden biri olan Filiz, bir süre sonra PKK’nın Haftanin kampına giderek bomba eğitimi aldı. 2011 başlarında kampta yeni yetişen PKK’lılara bomba eğitimi verdiği tespit edilen teröristin, olaydan bir hafta önce Diyarbakır kırsalına geçtiği bilgilerine ulaşıldı. Gaziantep’teki bomba talimatının Murat Karayılan tarafından verildiği yönünde bilgilere ulaşan istihbarat birimleri, çalışmalarını bu yönde ilerletiyor. Öte yandan, bombacının saldırı sonrası Suriye üzerinden kırsala kaçtığı iddia edildi. Soruşturmaya devam eden güvenlik güçleri, dün sabah Filiz’in ailesinden 4 kişiyi Diyarbakır’da gözaltına aldı.


‘Foça ekibi’ iddiası


Filiz’e yardım ettikleri ileri sürülen ve öğretmen Mahmut H. ile irtibatı bulunan 2 kişi Mersin’de gözaltına alındı. Ayrıca İstanbul’da, bomba yüklü aracı çaldıkları iddia edilen ve PKK’yla bağlantılı 3 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep saldırısı sonrası gözaltına alınan bazı şüphelilerin İzmir’in Foça ilçesi ve Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan bombalı saldırıların da organizasyonunda bulunduğu iddia edildi. Ancak emniyet yetkilileri bu iddiayı doğrulamadı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ