Haber 16

Gedikli: “CHP Hokkabaz partisi oldu”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Adayı Bülent Gedikli CHP’nin vaatlerini her…

Gedikli: “CHP Hokkabaz partisi oldu”
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Mayıs 2011
  • Gedikli: “CHP Hokkabaz partisi oldu” için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU


AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Adayı Bülent Gedikli CHP’nin vaatlerini her önüne gelene söz vermek olarak değerlendirdiğini ve CHP’lilerin ekonomide hokkabazlık yaptığını söyledi. Gedikli, “CHP artık Cumhuriyet Hokkabazlar Partisi oldu. Yaptıkları şapkadan tavşan çıkarmak” dedi.

Bir televizyon kanalında yaptığı konuşmasında muhalefete yüklenen Gedikli,


CHP’nin seçim vaatlerini gerçekçi bulmadığını söyledi. CHP’nin her önüne söz veren ve ekonomide hokkabazlık yaptığını öne süren Gedikli şunları söyledi:


“CHP artık Cumhuriyet Hokkabazlar Partisi oldu. Yaptıkları şapkadan tavşan çıkarmak. Kim ne istiyorsa onu söylüyor. Bunlar göz boyamak. Ekonomide bu kadar akrobasiyi herhalde hiçbir ülke görmemiştir. Herkese her şeyi dağıtıyorlar. Meşhur Demirel popülizmini uyguluyorlar. Bunların yaptığı hayal tacirliği. Nasılsa iktidar olamayacağız, ne kadar oy toplarsak kardır diye sadece kendilerini ve partiyi düşünüyorlar. Türkiye’yi düşündükleri yok. Düşünsele, Türkiye’yi uçuruma götürecek bir program yapmazlar. Demirel vaktiyle CHP için ‘bunların tuttuğu yer kurur’ diyordu. Şimdi, hakkında böyle konuştuğu partiyle ilgili bir takım şeylerin içinde kendisi. Bu yapılanlardan memnun mu? CHP’nin 6 oku var ya, aslında o 6 ok 6K demek. İlk üçü, kıtlık, kuyruk, karne; son üçü de korku, kaos, kriz. Buna bir de yay buldular o da Demirel.”


-“ÜLEŞTİRECEĞİM” DER CEBE İNDİRİRLER-


Gedikli, Hurşit Güneş’in “Kazanımları biz vatandaşa AK Parti yandaşa veriyor” açıklamasını da değerlendirirken, “Kim ne istiyorsa 5 fazlasını veririm. Hurşit Bey’in dediği o” diye konuştu. Seçimlerde kendilerinin vaatler ileri sürdüğünde popülizm yapmakla suçlandıklarını da kaydeden Gedikli CHP’nin alasını yaptığını, cılk popülizm yaptığını savundu. Gedikli, “Karşılığı getirisi yok. Sol zihniyet statükodur aslında. CHP yıllarca bu statükoyu temsil etmiştir. Üleştirmektir statüko. Ben sana üleştireceğim der ama cebine indirir. Ben zaten iktidarım. Sağlıkta, eğitimde, altyapıda yaptığımız ortada. Bu hizmetler ortada, kaynakların nerede kullanıldığı açık. Ben vatandaşıma hizmet yapmışım. Nereye gittiği belli. Biz kaynakları yerli yerinde uyguluyoruz” diye konuştu. Bülent Gedikli, Atlan Tan’ın “AK Parti’yi de bağrımıza basmıştık ne oldu da şimdi kızıyorlar” sözlerini ise “Atlan Tan’ın sözleri üzerine yorum yapmaya gerek duymuyorum. Haksız ve itham edici sözleri nasıl söylüyor bilmiyorum. Bunları duyunca şaşırdım. AK Parti’nin 30 yıl biriktirip getirdiği sorunlarla ilgili yaptığı çalışmalar ortada. Bir tane takdir kelimesi yok, kendilerince eksikleri ortaya koymalarını sağlıklı bulmadım” şeklinde değerlendirdi.


-MİLLET KEPENK KAPATTIRAN TEMSİLCİ İSTEMİYOR-


Açıklamalarında BDP’ye de yüklenen Bülent Gedikli, CHP ile birlikte oturup yas antlaşması yaptıklarını söyledi. CHP’yi ‘matruşka partisi’ olarak tanımlayan Gedikli “Açıyorsun açıyorsun aynı şeyi konuşuyorsun. Farklı bir şey konuşamıyorsun. Sen oradaki Kürt vatandaşın nereden temsilcisi oluyorsun? Ben senden daha fazla oy alıyorum bu kadar basit. Ben Kürt kökenli vatandaşlarla konuştum. Aynı şeyleri söylüyorlar. Nereden BDP bizim temsilcimiz oluyor diyorlar. Miting yapılacağı gün esnafa kepenk kapattıracaksın. Boykot çağrısı yapacaksın. Sonra gelip ahkam keseceksin. Olmaz böyle” diye konuştu.


-Başbakan SUÇLANDIĞI İÇİN KONUŞTU-


MHP’deki kaset skandallarına ilişkin Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine, Erdoğan’ın suçlandığı için konuştuğunu kaydeden Gedikli şöyle devam etti:


“Biz kaset siyaseti yapmıyoruz. Fakat bu kasedi çıkan beyler sürekli bizi suçluyorlar. İşin arkasında kendilerini aramıyorlar. Niye suçluyu başka yerde arıyorsunuz? Biz de suçlanınca elbette kalkıp buna cevap vereceğiz. Sayın Başbakan da suçlandığı için konuştu. Bir suçlama yapılınca buna gereken cevap verilecektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ