Haber 16

Gemlik’e gelmeye çalışan BDP’li vekiller olay çıkardı

Konvoyun geçişine izin vermeyen polis ile BDP’li vekiller arasında sert diyaloglar yaşandı. Polise “Kimsin lan sen?” diyen…

Gemlik’e gelmeye çalışan BDP’li vekiller olay çıkardı
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Ekim 2011
  • Gemlik’e gelmeye çalışan BDP’li vekiller olay çıkardı için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU

Konvoyun geçişine izin vermeyen polis ile BDP’li vekiller arasında sert diyaloglar yaşandı. Polise “Kimsin lan sen?” diyen vekile polis, “Ben devletim” diye cevap verdi. Gültan Kışanak da polis panzerinden üzerine su sıkan polisin peşinde.



Bursa’nın Gemlik İlçesinde yarın yapılacak yürüyüşe katılmak için Diyarbakır’dan yola çıkan konvoyu, polis kent çıkışında durdurdu. Polis barikatını geçmek isteyen BDP’lilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.


Gemlik’te ise Ülkü Ocakları provokasyona kapılmamaları için yandaşlarını uyardı ve evlere Türk bayrağı asılmasını istedi.


‘BATI’DA SORUN ÇIKABİLİR’ GEREKÇESİ


Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) destek verdiği, ‘Gemlik Yürüyüşü’ne polis ‘batıdaki bazı ilçelerde sorun çıkabilir’ gerekçesi ile izin vermedi. Bunun üzerine Diyarbakır Şanlıurfa yolunda toplanan çok sayıda kişi yolu trafiğe kapattı. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın oturma eylemi sırasında basın açıklaması yapmasına polis izin vermedi. Kışanak’ın konuşması sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.


“KİMSİN LAN SEN?”


Polisin grubu arkadan dağıtması sırasında arkadaşına milletvekillerinin de içinde bulundu grubu göstererek, ”onları muhatap alma” demesi üzerine BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, polisin kendisine “kimsin lan sen?” demesinin ardından Baluken de,”ben milletvekiliyim, sen kimsin?” deyip polisin yanına yürüdü. Milletvekilini iten polis ”Ben devletim” diyerek Baluken’e tepki gösterdi.


İdris Baluken kırılan gözlüğünü göstererek, “Artık polisler milletvekillerine de müdahale etme yetkisi almış gördüğünüz gibi sırılsıklam oldum” dedi.


Gültan Kışanak ise TOMA’nın üzerine sürüldüğünü iddia ederek, “O aracı üzerime süren ve bilerek üzerime su sıkan polis memurunun yaka numarasını almadan buradan ayrılmayacağım. Yoksa tek başıma oturma eylemi yapacağım” diye konuştu.


Öte yandan Batıkent Kavşağında bulunan AK Parti İlçe Başkanlığına bir grup taş atarken, Medine Bulvarında da bir başka grup yola ateş yakarak ulaşıma kapandı.


Mardin’den otobüslerle gelen bir grup ise Yenişehir Belediyesi Piknik Alanı yakınlarında durduruldu.


GEMLİK’TE GERGİN BEKLEYİŞ!


Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı M. Emin Özcanbaz imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde şu açıklamalara yer verildi;


“Gemlik Ülkü Ocakları olarak, 9 Ekim Pazar günü Gemlik halkının bu örgütleri protesto etmesi amacıyla tüm ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatmasını, Gemlik’in sahipsiz olmadığını ellerinde Türk bayraklarıyla terör yanlılarına göstermelerini, provokasyonlara kapılmamalarını ve Gemliğe sahip çıkmalarını rica ediyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ