Haber 16

Gizli tanık Efe Cihaner’i deşifre etti

Kamuoyunda ‘AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı’ olarak bilinen davada verdiği ifadelerle Ergenekon’un…

Gizli tanık Efe Cihaner’i deşifre etti
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Mayıs 2011
  • Gizli tanık Efe Cihaner’i deşifre etti için yorumlar kapalı
  • 224 KEZ OKUNDU

Kamuoyunda ‘AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı’ olarak bilinen davada verdiği ifadelerle Ergenekon’un Erzincan yapılanmasını deşifre eden gizli tanık Efe’nin ifadesi gündeme damgasını vurdu. Gizli Tanık Efe, “Evlere silah konulması İlhan Cihaner’i planıydı” dedi.



Zaman gazetesinin haberine göre İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinde geçen okul, yurt ve evlere silah ve bomba koyarak masum insanları terörist ilan etme hedefine yönelik yapılan hazırlıklara da gizli tanık Efe şahit olmuş. Efe, cemaat soruşturması adı altında yürütülen çalışmayla, tanıdık askerlerin bir eve yerleştirilmesi, bundan sonra onların evlerinde mühimmat bulunmasının hedeflendiğini söyledi. Bu askerlerin baskından sonra da ‘etkin pişmanlık’tan yararlanıp salıverilmesinin planlandığını anlattı. 3. Ordu Askeri Savcılığı’nın da talimatı ile 3 muvazzaf askerin, jandarma bölgesinde tutmuş oldukları evlere operasyonlar yapılması yönünde plan da hazırlandığını açıkladı:


“İlhan Cihaner’in bizzat benim önümde hazırlamış olduğu planı anlatıyorum. Askeri şahısların evine, birkaç tane ruhsatsız silah ve aynı zamanda Said Nursi’nin, Fethullah Gülen’in kitapları konulacaktı. Askeri savcılık, buraya operasyon düzenleyecekti. Bu askerler de, ‘Bizi daha ilkokul çağlarından beri bu cemaat eline aldı. Bizi askeri yapı içerisinde görevlendirdiler’ şeklinde açıklama yapacaktı.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ