Haber 16

Gökçek’ten indireGANDİ suçlaması!

Kendisini CHP uzmanı olarak nitelendiren Gökçek CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu.

Gökçek’ten indireGANDİ suçlaması!
  • Politika / Son Dakika
  • 10 Ağustos 2010
  • Gökçek’ten indireGANDİ suçlaması! için yorumlar kapalı
  • 287 KEZ OKUNDU

Kılıçdaroğlu’na “Havuzlu villan var mı yok mu?” diye soran Gökçek eğer açıklamazsa kendisinin bunu açıklayacağını söyledi.

Kendisini CHP uzmanı olarak nitelendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Kılıçdaroğlu’nun “Kapasitesi son derece dar, ufku olmayan birisi, piyon” olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu’nun mal varlığı ve yakın çevresine sağladığı olanaklarla ilgili de önemli iddialarda bulundu.

Gökçek, Beyaz Tv’de katıldığı “Basın Kulisi” adlı programda gazeteciler Sedat Yazıcıoğlu, Nuriye Atabey, Fikri Akyüz ve Deniz Güçer’in sorularını cevaplandırdı. Gökçek’in açıklamalarından satır başları şöyle:

7 DAİREYİ NASIL ALDI?
Bir memur hayatı boyunca, aldığı maaşla, en fazla 1 ya da 2 tane daire sahibi olabilir. CHP Genel Başkanı nasıl 7 daire sahibi oldu. 7 tane daire sahibi olan bir memur için çalmış çırpmış dersiniz. Sayın Başbakanın havuzlu villalarının nasıl olduğunu gördünüz mü? 20 evin olduğu bir site var. Havuzlu villa kaç metrekare. 60 metrekare bir havuza, havuzlu villa diye tutturdu. 60 metrekare bir havuz 30 bin lira eder. 30 bin liralık bir havuzu 20 daire kullanıyor. Bu ne utanmazlık, ne terbiyesizlik.

TORUNUNU SİGORTALADI MI?
Tarih 1 Mart 97… Kendisi Müsteşar Yardımcısı, oğlu Kerem 14 yaşında, okulda okuyor… O dönemde 61 gün sigortalı yapmış Kerem’i. Siz okula giden çocuğunuza sigorta düzenleyince sahte belge düzenlemiş olmaz mısınız?


30 Nisan 2008’de Sosyal Güvenlik Yasası çıkıyor. Torunu Duru, İzmir Alsanacak’ta Akyürek Turizm Reklam Hizmetleri şirketinde çalışmadığı halde kanunun çıktığı günden bir gün önce sigortalanıyor. 10 aylık kucaktaki bebek sigortalanıyor.


KIZI VAKIFBANK’A NASIL GİRDİ?
Kızı var Vakıflar Bankası’na girdi. Sınav yok, mülakat yok. Nasıl girdi? Sene 2007… Kimden destek almış, kim sokmuş? Türkiye’de torpil yapıldığını söylüyorsun, kendi kızınızı nasıl Vakıfbank’a girdirdiniz? Hani torpil yapmayacaktınız.


70 KİŞİYİ NASIL İŞE GİRDİRDİN?
Bir bomba iddiam daha var. Kılıçdaroğlu, SSK Genel müdürü iken 70 kişiyi nasıl işe girdirdin? Kılıçdaroğlu’nun daha önceki soy ismi Karabulut’tu o soy isim ile 31 kişi, annesinin kızlık soy ismi olan Gündüz ile 26, eşinin kendi soy ismi ile 13 kişiyi nasıl işe aldın? Bunu da açıkla, açıklamazsan ben açıklayacağım.

“845 TL’YE ALDIĞIN AYAKABININ FATURASI ELİMDE”
Kılıçdaroğlu İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı sırasında yırtık ayakkabı ile medyaya poz verdi. Peki Sayın Kılıçdaroğlu elimde faturanın fotokopisi var. 845 liraya Tods ayakkabıyı nasıl aldın? Hani halk adamıydın. Ben kimseyi yırtık ayakkabıyla aldatmıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu benim yedi ceddimi araştırsın diyor, ben de araştırıyorum.”

TEYYO KEMAL!
Genel müdürlüğü döneminde bir onarımı 6 yılda yapamayan Kılıçdaroğlu kalkıp da bu ülkeyi nasıl idare edecek. Atıyor da atıyor. Gandi Kemal lakabı Teyyo Kemal (Erzurum’da uydurma hikayeleriyle tanınan Tayyip İde adlı kişi) diyelim

BİR DÖNEM DAHA ADAYIM
Ben siyaseti belediye başkanlığını da bırakacağım. Allah nasip ederse bir dönem daha olur muyum olmaz mıyım bilmiyorum. Niyetim var. Başbakanım, partim uygun görür mü Vatandaşım oy verir mi? Allah nasip eder mi? Ederse bir dönem daha niyetim var. Onun haricinde bir niyetim yok.

AYNI LAFI 4 KEZ SÖYLÜYOR
Ben CHP istikbalini şöyle görüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu hiçbir zaman bir lider gibi değil. Samimiyetimle söylüyorum. İllerdeki konuşmalarını alıyorum, çözdürüyorum ve hepsine bakıyorum. Aynı lafı dört defa söylüyor. İsterseniz teker teker hepsini açıklayabilirim. Kapasitesi son derece dar, ufku olmayan birisi. Onun için Kılıçdaroğlu bir piyon. Akıbeti netice itibariyle en son bu seçimin sonrasında bitecek. Ben televizyonlarda kaç defa, daha önce dedim ki, ben CHP uzmanıyım. Bu partiyi Önder Sav idare eder. Sayın Baykal’ın partide lafı geçmez diye. Bu olaylar olmadan önce 2-3 sene en az 10-15 defa televizyonlarda söyledim. Ne oldu? Benim dediğim çıktı. Çünkü ben CHP uzmanıyım.

SEÇİMLERDEN SONRA GİDECEK:
Seçimlerden sonraki dönemde Kılıçdaroğlu yüzde yüz gidecek. Peki kim gelecek? Şu anda Sayın Önder Sav parti içinde bir mücadele veriyor ve gücünü devam ettirirse eğer, Hakkı Süha Okay kardeşinin bir mahkeme işi var biliyorsunuz. Yargıtay’da şu an devam ediyor, onu çözerse, Sayın Okay’ı getirecek ve Sayın Kılıçdaroğlu’na güle güle diyecek. Bunu bildiği için Kılıçdaroğlu, dikkat ederseniz geçen hafta eski İstanbul il Başkanı Gürsel Tekin beyi getirdi başkan yardımcısı yaptı. Ama Kılıçdardoğu, denize düşen yılana sarılır derler ya, Önder Sav’a düşmemek için Gürsel Tekin’e sarıldı. Benim bildiğim Gürsel Tekin, Önder Sav’ı yer gibi geliyor bana. Sav da onu getirmemek için yırtındı. İhtimal ne diyeceksiniz? Seçim sonrası yüzde 40 Önder Sav, yüzde 60 Gürsel Tekin gözüküyor. Ekstra da olabilir, ikinci bir şey daha var Önder Sav, Süheyl Batum’u da destekleyebilir. Ama bir de plase var. Plase nedir? Deniz Baykal. Onu da siz kenara atmayın. Ama şu yüzde yüz, Kılıçdaroğlu maksimum bir veya bir buçuk senelik genel başkandır, o kadar” dedi.

KILIÇDAROĞLU, ETNİK KÖKENİNDEN UTANMAMALI
Annesinin ismi Yemuş hanım ve Yemuş hanımın Ermeni olduğu istikametinde soru soruyorlar. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu, aynı zamanda alevi. Sayın Kılıçdaroğlu, mitinglerini yaparken bütün şehirlerde alevi vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde yapmaya dikkat ediyor. Ama buna rağmen kendisine Alevilik ve benzeri bir soru sorulduğunda hemen kıyısından dönüp, Alevilik unsurunu saklamaya çalışıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ