Haber 16

Google ‘Kara Şimşek’ için adım attı

İnternet devi Google, şimdi de kendisini sürebilen arabalar yapmak için paçaları sıvadı. Hedef, her yıl trafik kazalarında ölen ortalama 1,2 milyon kişi ve çevreci araçlar. Peki bu işi nasıl başaracak?

Google ‘Kara Şimşek’ için adım attı
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 10 Ekim 2010
  • Google ‘Kara Şimşek’ için adım attı için yorumlar kapalı
  • 369 KEZ OKUNDU

Google, dün gece yaptığı açıklamada sadece internet teknolojilerinde sunduğu çözümlerle değil, tüm insanlığın en büyük problemlerine de çözüm arayan bir şirket olmak istediklerini bildirdi.


Bu problemlerin başında, yılda ortalama 1.2 milyon kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaları var. Araba güvenliğinin yanı sıra, verimli kullanım ile zararlı gazların salınımı da Google‘ın notları arasında.


Nasıl Yapacak?


Bu büyük soruna getirilen çözüm ise oldukça basit; kendini süren arabalar.


Google, yaptığı ilk test sürüşünde önemli gelişmeler kaydedildiğini de açıkladı. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net’in haberine göre, firmanın Santa Monica ofisi ve çevresinde yapılan 1400 millik sürüşlerde kullanılan araç, video kamera, radar ve lazerle çalışan alıcılar sayesinde hedefine ulaştı.


 


kullan


 


Alıcılar Her Yerde!


Etraftan elde edilen veriler, Google‘ın ana merkezindeki sunucularına gönderildi ve hem güvenli bir sürüş hem de verimli kullanım için gerekli talimatlar otomobile verildi.


Google’ın ilk hedefi, geliştirecekleri bu teknoloji sayesinde tamamen insansız araç oluşturmak değil, aracı kullanan kişiye mümkün olan en fazla yardımı sağlamak olduğunu da notlarına ekliyor.


haber7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ