Haber 16

Görüşme bitti Baykal devam gibi!

Kurultaya az bir süre kala ana muhalefet kulisleri olmadığı kadar hareketli. Kılıçdaroğlu Baykal ile görüştü.

Görüşme bitti Baykal devam gibi!
  • Gündem / Son Dakika
  • 14 Mayıs 2010
  • Görüşme bitti Baykal devam gibi! için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la görüşmek için Baykal’ın Beysukent’teki evine saat 11.00 sıralarında geldi. 1 saat 15 dakika süren görüşme sona erdi.

Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından “Baykal partinin yönetim kadrolarının üzerinde anlaştığa isme destek verecek” açıklamasını yaptı. Yani Baykal haftasonuna kadar gündemi koklayacak. Ya geri dönecek, ya da bir emanetçi seçecek…


ARANIZDA UZLAŞIN


Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:


“Sayın Genel Başkan’la uzun ve güzel bir görüşme yaptık. Sadece son olayları değil, gündemi de değerlendirdik. Kurultay süreci ile ilgili olarak değişim ve uzlaşmadan yana olduğunu, ilk gün söylediği sözlerin yine arkasında olduğunu, parti içinde bir ayrışmanın doğru olmadığını söyledi. Uzlaşmanın altını çizdi. Parti içinde bir çatışmanın doğru olmadığını söyledi.







TEKİN’DEN, BAYKAL’IN GERİ DÖNÜŞ SİNYALLERİ 
Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasının ardından “O artık bize ağabeylik, babalık” yapacak diyen, aklında bir lider adayı olduğunu söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin bugün tam tersi bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra Baykal’la görüşen Tekin mikrofonların karşısına geçti ve “Baykal’ın aklında bir isim yok. Üzerinde uzlaşılan ismi destekleyecek” dedi.


Ancak bundan sonraki sözleri Baykal’ın geri dönüş sinyalleri gibiydi. Tekin “İl örgütü olarak talebimiz Sayın Genel Başkanımızın yeniden aday olması yönünde” diye konuştu.


Uzlaşmayı parti kadroları sağlarsa kendisinin de destek olacağını söyledi. Baykal yönetimin üzerinde anlaştığı isme destek verecek.”

Kılıçdaroğlu ‘siz aday olacak mısınız?‘ sorusuna da ‘İlk noktadayım, adayım diye bir şey yok. Partinin yönetim kadrolarında bir uzlaşmanın olmasını istiyor Sayın Baykal‘ diye cevap verdi.


BAYKAL’IN DÖNME İHTİMALİ YÜKSEK!

Deniz Baykal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı bu görüşmede de aslında yine bir şey söylememiş oldu. Baykal partinin yönetim kadroları anlaşıp bir aday çıkarırsa ben ona destek veririm diyor ama parti yönetimi de zaten halen Baykal’ın emriyle hareket ediyor.

Yani Baykal haftasonundaki olağan kongreye kadar gündemi koklayıp ya kendini seçmelerine izin verecek. Ya da emanetçi isim belirleyecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ