Haber 16

Göz Altı Çizgilerine Önlemler

Göz altı çizgileri soluk ve yaşlı görünmenizi yol açabilir. Bu soluk görünümden kurtulmak için neler yapmalıyız?

Göz Altı Çizgilerine Önlemler
  • Sağlık / Son Dakika
  • 21 Ekim 2015
  • Göz Altı Çizgilerine Önlemler için yorumlar kapalı
  • 333 KEZ OKUNDU

Cildi besleyici ve nemlendirici özelliği olan üzüm çekirdeği yağı kırışıklarla mücadele için iyi bir yardımcıdır. Yaşlanmanın etkilerini azaltır ve antioksidan olarak cildin temizlenmesini sağlar.

Göz altı çizgileri nasıl geçer?
Yine bir antioksidan olan E vitamini yönünden zengin besinleri tüketmek veya multivitamin takviyesi kullanmak gözle görülür etki sağlayacaktır. Gece yatmadan E vitamini kapsülünden çıkan sıvıyı göz altlarına sürebilirsiniz. Ayrıca üzün ve ananas iyi birer E vitamini kaynağıdır.
Göz altlarında bir hafta boyunca Hindistan cevizi yağı kullanarak etkisini görebilirsiniz. Nemlendirici Hindistan cevizi yağını hafifçe masaj yaparak her gün göz altlarına sürün.
Doğal yağı ile iyi bir nemlendirici olan Avokado’yu göz altları ve alın bölgesinde kullanabilirsiniz.
Göz altı ve çevresinde oluşan kırışıklıkların görünümünü azaltmak için salatalık suyu ya da salatalık dilimleri kullanabilirsiniz. Özellikle ince ve fazla derin olmayan çizgiler için etkilidir.
Yine aynı bölgede sabah ve akşamları bir pamuğa damlattığınız limon suyunu kullanabilirsiniz. Bir hafta sonra etkisini görmeye başlayacağınız limon suyunun gözünüze gelmemesine dikkat edin.
Kırışıklık tedavisinde kullanılan en eski doğal ürünlerden biri olan Hintyağı yaşlanmanın belirtilerini azaltır ve cildi nemli tutar. Gece yüzünüzü temizledikten sonra göz çevresine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Salatalık suyu göz altı kırışıklıkları ve göz altı torbaları için etkili bir çözümdür. Salatalık dilimlerini gözlerinizin üzerine yerleştirerek günde 10-15 dakika bekletmeniz cildinizi sıkılaştıracaktır.
Bunu salatalık suyuna pamuk batırıp göz altınıza yerleştirerek de yapabilirsiniz. Salatalık suyunu uyguladıktan sonra gözlerinizi su ile iyice durulayın.
Cilt tedavisinde sıklıkla kullanılan yumurta göz altı kırışıklıkları tedavisinde de kullanılmaktadır. Yumurta akını her gün göz altlarına uygulayarak kırışıklıklarda bir kaç hafta sonunda belirgin oranda azalma sağlayabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ