Haber 16

Gülen’den Baykal’a açıklama alkışı

Baykal’ın istifa açıklamasındaki Gülen iması ne anlam taşıyor. Gülen’e çok yakın isim o görüşmeyi anlattı.

Gülen’den Baykal’a açıklama alkışı
  • Gündem / Son Dakika
  • 11 Mayıs 2010
  • Gülen’den Baykal’a açıklama alkışı için yorumlar kapalı
  • 270 KEZ OKUNDU

Fethullah Gülen’e yakın isimlerden Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Baykal’ın istifa açıklamasında Gülen’i işaret ettiği sözlerini  değerlendirdi . Gülerce’ye göre Baykal bu açıklamayı yaparak toplumsal uzlaşma adına yaptı ve en önemlisi de yiğitçe yaptı.


İşte Gülerce’nin CNNTURK’e telefonla yaptığı o açıklama;


Deniz Baykal’ın ifadelerinden anlıyorum ki Sayın Fethullah Gülen ile Sayın Baykal arasında bir telefon görüşmesi olmuş. Yani oradan drekt kendisiyle görüşmeden ve Sayın Gülen kendisiyle bu görüşmeden demekki samimiyetine inandırmış.


 Bizlere göre zaten samimi. Böyle işlerle din ve Kur’an hizmeti yapanların zaten alakası olmaz. Ancak Türkiye’de belirli bir kesim maalesef bu Ergenekon davası başladığından buyana Sayın Gülen’i adres gösteriyor, bunların arasında bazı siyasetçilerde var. Bugün sayın Baykal’ın yaptığı bir şey daha söyleyeceğim. Belki ileri gidecem ihtiyatlı  olarak . Vefadan öte bir yiğitlik yaptı  bugün  Sayın Baykal. Toplumsal barış adına çok önemli bir tavır sergileri bence. Muhtemelen Gülen adına birisi Sayın Baykal ile görüşmüş olamaz. Bu sayın Gülen’in nezaketine aykırı. Bu iki şahsın arasındaki samimiyetinden öte Türkiye’nin yarınları için toplumsal uzlaşma adına tarihi bir söz oldu bu Sayın Baykal’ın sözleri. Bugün olay içinde olay var bana göre. 


BAYKAL NELER SÖYLEMİŞTİ?


MYK toplantısının ardından canlı yayında istifa kararını açıklayan Deniz Baykal, konuşmasında ismini anmadan Fethullah Gülen’e teşekkür etti. Baykal, ”İktidarın samimiyetine inanmıyorum ama Pensilvanya’dan gelen mesajın samimiyetine inanıyorum” dedi.


Baykal, ”Komployu ayıplar gibi yapanlar, aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir” dedikten sonra ”İktidarın samimiyetine inanmıyorum ama ABD’den Prensilvanya’dan aldığım mesajlara da inanıyorum” şeklinde konuştu.


Fethullah Gülen’in ABD’nin Pensilvanya eyaletinde çiftliği var.


Son dönemlerde cemaat lideri Fethullah Gülen’in AK Parti’den desteğini çektiği, Erdoğan’ın ABD ziyaretinde Hocaefendi’yi bu nedenle ziyaret etmediği ve cemaatin Baykal’a destek kararı aldığı kulaktan kulağa fısıldanıyordu. Baykal’ın bu özel teşekkürü, cemaatle CHP arasında bir yakınlaşma olduğu yönündeki görüşleri güçlendirdi..

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ