Haber 16

Günü geldiğinde açıklarım!

Başbakan Erdoğan, katıldığı canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı.. CHP liderinden, İstanbul için ‘çılgın proje’ diye adlandırılan çalışmasına kadar birçok konuya değindi..

Günü geldiğinde açıklarım!
  • Politika / Son Dakika
  • 25 Şubat 2011
  • Günü geldiğinde açıklarım! için yorumlar kapalı
  • 253 KEZ OKUNDU

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında Atv’nin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Mısır’da yaşanan olaylarda orada bulunan vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdiklerini, Libya’da ise durumun Mısır’dan çok farklı olduğunu dile getirerek vatandaşların tahliyesi için azami gayret gösterdiklerini dile getirdi. Libya yönetimi ve oradaki farklı gruplarla görüşerek vatandaşların güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.


“İYİ Kİ TÜRKİYE’DE YAŞIYORUZ”


Büyük Ortadoğu Projesi’nin düşük doğduğunu anlatan Erdoğan, projenin ilk adımında ölü doğduğunu, İtalya ve Yemen’in durumunun ortada olduğunu, projenin ilk adımını atan Bush olduğunu ve o günden bugüne kadar hiçbir toplantıda BOP konusunun gündeme gelmediğini belirterek “Ancak Türkiye’de BOP’un hala devam ettiği ifade ediliyor” dedi.


Başbakan Erdoğan, bölgede yılların biriken sorunları olduğunu belirterek, ülkeleri 30-40 yıldır yönetenlerin halkın iradesini yok saydığını anlattı.


Erdoğan, daha önce tanışıp konuştuğu liderlerin tutuklanmalarıyla ilgili soruya ise “İyi ki Türkiye’de yaşıyoruz” dedi.


“BEDELLİ ASKERLİK DEĞERLENDİRİLİYOR”


Bedelli askerlik konusunun da değerlendirilmekte olduğunu dile getiren Erdoğan, sözleşmeli personelin kadro konusundaki tepkisini anlamakta zorlandığını belirtti. Onların zaten kadrolu, sadece sözleşmeli olduğunu vurguladı. Erdoğan, her alanda istihdamın olduğunu ancak bazı alanlardaki istihdamın çok sınırlı olduğunu sıkıntının da bundan kaynaklandığını dile getirdi.


BARLAS’IN MHP SORUSUNA TEPKİ


Mehmet Barlas’ın seçimler yaklaştıkça “Söylemlerinizde MHP’ye benzediğiniz söyleniyor. Milliyetçi söylemlerde bulunduğunuz söyleniyor” sözlerine ben bunu hakaret olarak kabul ederim dedi.


SÖZDE AİLE SİGORTASI BİZİM YILLIK YATIRIMIMIZA EŞİT


Erdoğan sözlerine şöyle de vam etti: Biz vatandaşı hiçbir zaman yapmayacağımız sözlerle aldatan yapıda olmayacağız. Bakın sözde aile sigortası olarak ortaya konanı geçenlerde açıkladım. Burada ne kadar büyük bir hesap yanlışı var tekrar açıklamakta fayda var.


Yardım yapılacak hane sayısı 3 milyondan fazla. Her haneye aylık 600 TL yardım yapılırsa 1 milyar 968 bin lira yapıyor. Yıllık maliyeti 24 milyar TL. Her haneye 925 lira verilirse ailesi sigortasının bütçeye yıllık maliyeti 36 milyar TL.


Sadece bu vereceğin sözde aile sigortası ücreti. Bu geçen yıl itibariyle bizim yatırıma yaptığımız yatırıma eşit. Buna inanmak kabullenmek mümkün mü.

Biz farklı sekilerde sosyal devlet olmanın gereklerini yapıyoruz. Fakir fukaraya erzak desteği sosyal yardımlaşmadan maddi destek veriyoruz. İleriye gidiyoruz engelliler için bakım ücreti veriyoruz ancak bu kadar değil. Ders kitaplarını ücretsiz veriyoruz.


Mısır Tunus Libya’da olanlar için net istihbarat bilgisinin gelmesine gerek yok. Ancak takdir edersiniz ki bunlar ülkeler arasındaki ilişkiler gereği açıklanacak şeyler değil. Bazı şeyler hissedilir ancak susulur.


Biz bugün bundan sonraki ilişkiler için neler yapabileceğimizi görüştük. Varsa orda vatandaşlarımız onları nasıl tahliye edeceğiz bunları değerlendirdik.


Başbakan “Castro hakkında kimse konuşmuyor kimse ondan bahsetmiyor sorusu üzerine”, “Neden bahsetsinler orada petrol yok” dedi.


“CHP’NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINI BELGELERLE AÇIKLAYACAĞIM”


Erdoğan, Sayın Kılıçdaroğlu Dersim arşivinin açıklanmasını istedi. O arşivde ne var sorusuna, “O konuda yanlış anlaşılma var. Başbakanlık arşive her zaman herkese açıktır. Eğer benden Dersim ile ilgili bilgi almak istiyorsa bundan önce açıkladığımız bazı belgeler gibi onu da açıklarız. Ancak biz CHP’nin demokrasi anlayışını belgelerle açıklayacağız “ cevabını verdi.


İstanbul ile ilgili “Çılgın Proje” çalışmalarının sorulması üzerine Başbakan zamanı gelince haritalarla belgelerle açıklayacağız dedi.


Hangi proje ile anılmak isteyeceği konusuna değinen Erdoğan, Türkiye’nin sağlık, eğitim ulaşım gibi alanlarda önemli adımlar attıklarını bundan sonraki dönemde özellikle ulaşımda hızlı tren, havayolu taşımacılığı, ARGE konusunda bugüne kadar hiç tartışılmadığını bu konuyu ciddi olarak ele aldıklarını, “Yerli helikopter, kendi jetimizi uçuracağız” dedi ve “Milletim böyle bir başbakanım var Allah razı olsun desin” yeter!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ