Haber 16

Gürsel Tekin’de kılıcı çekti!

CHP’nin İstanbul teşkilatları Baykal ve Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi. İşte o karar;

Gürsel Tekin’de kılıcı çekti!
  • Politika / Son Dakika
  • 18 Mayıs 2010
  • Gürsel Tekin’de kılıcı çekti! için yorumlar kapalı
  • 348 KEZ OKUNDU


İstanbul’da Gürsel Tekin Başkanlığı’nda toplanan CHP İstanbul İlçe Başkanları dünkü gelişmeleri masaya yatırdı ve Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.

Yapılan tartışmalar sonrası çok değerli olan İstanbul örgütü kararını verdi. Başkanlık konusunda 33 ilçe başkanı Kemal Kılıçdaroğlu derken, sadece 6 tane ilçe başkanı Baykal’dan yana tavır koydu.


Bugün yapılacak il başkanları toplantısı için Ankara’ya gelen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “İlçe başkanlarının tamamının yetkisini aldım. İl başkanları toplantısında kararımızı açıklayacağım” dedi. İlçe başkanlarına ise konuşma yasağı getirildi.


DİĞER İLLERDE DURUM NASIL?


Bu arada diğer illerde de durum farklı değil. Birçok il başkanlığı Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.


40 İL BAŞKANI DESTEK VERDİ


CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verdiğini açıklamasının ardından, bazı il başkanları ile görüştü. Bugün saat 10.00’da toplanacak olan il başkanlarının ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’na destek veren il başkanı sayısının şu an 40’ı aşmış durumda olduğu, bu sayının bu gece 50’yi geçeceği, yarın sabahki toplantı öncesi de 60’ın üzerine çıkacağı ifade edildi.


Bu arada Kılıçdaroğlu’na destek veren il başkalarının, yarın sabahki toplantıdan önce desteklerini açıklayabileceği de belirtildi.


Öte yandan CHP Ankara İl Örgütü’nden bir grup da Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek vermek üzere parti genel merkezi önünde toplandı.



CHP Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy: ”Kemal Kılıçdaroğlu partimizde , sevilen sayılan biridir. Genel başkan adaylığına sıcak bakıyoruz” dedi.


CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir: “Sayın Deniz Baykal’ın alçakça bir komplonun ardından istifa etmesinden büyük üzüntü duyduk. Partimizin iktidar hedefine yürüdüğü bir süreçte gerçekleşecek kongremizde tüm örgütler ve kurultay delegeleri olarak duygusallığı bir kenara bırakarak, kamuoyunun ve aklın sesine kulak vererek, genel başkan adaylığını açıklayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık.”


CHP Denizli İl Başkanı Av. Zafer Gönenç: “Olumlu karşıladık. CHP köklü bir parti. Cumhuriyetimizin tarihine kadar uzanıyor. Başkansız kalmaz. Kemal Bey’in adaylığını açıklamasını biz faydalı bulduk ve olumlu karşıladık. Bunu il başkanları toplantısı öncesi açıklaması da il başkanlarına düşünme fırsatı da vermiştir. Biz merkez ve ilçe örgütlerimizle konuştuk. Genel olarak olumlu bulduk. Görüşlerimizi de kendisine bizzat aktaracağız.”


CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını olumlu karşılıyorum. Zaten kendisinin uzun süreden bu yana toplum üzerinde olumlu bir sinerji yarattı. Yarattığı bu sinerji partimizin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Kılıçdaroğlu’nun bu sinerjisi ile iktidara yürüyeceğimize inanıyorum.”


CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış: “Kurultayda başka adayın çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Tek adaylı kurultay olmasını bekliyoruz. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının CHP ve ülke için iyi olacağını düşünüyorum.”


CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur: “Akşam Kurultay delegeleriyle bir araya geleceğiz. Çıkacak karar doğrultusunda izleyeceğimiz yol haritasını çizeceğiz. Şimdilik Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda bir şey demek istemiyorum”


CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan: “Bizim CHP Genel Başkanı’mız Deniz Baykal hakkında düşüncelerimiz ve görüşlerimiz nettir. Kendisinin hukuksal yönde verdiği onurlu mücadelesinde yalnız bırakacak değiliz. Fakat CHP’nin geleceğini de gözardı etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle teşkilatımızın büyük bir bölümünün gücünü arkasına Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay öncesinde genel başkan adaylığında var olduğunu açıklamasını destekliyoruz. Manisa teşkilatı olarak Kılıçdaroğlu’nun kendisine gerekli telkinleri ve teklifleri yapmıştık. Kaldı ki böylesi bir partinin genel başkanlığına aday olup onun misyonuna sahip çıkma girişiminden dolayı Kılıçdaroğlu’nu yürekten kutluyorum. Bu yolda kendisine vereceğimiz destek sürecektir.”


Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu: Kendisini şükranla anıyoruz ve adaylığı konusunda kendisinin kararına saygı duyuyoruz. İl Başkanı olarak yeni bir adayla hemfikir olma kararı almış ve örgütümüzle birlikte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almış bulunmaktayız.



KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYEN VEKİLLER


Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler

“Önder Sav, Güldal Mumcu, Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol, Tekin Bingöl, Ali Koçal, Hüseyin Ünsal, Akif Ekici, Gürol Ergin, Ahmet Küçük, Yaşar Tüzün, Kemal Demirel, Bayram Meral, Fatih Atay, Erol Tınastepe, Abdurrezzak Erten, Oğuz Oyan, Haluk Koç, Ensar Öğüt, Gökhan Durgun, Murat Sönmez, Eşref Karaibrahim, Orhan Ziya Diren, Abdullah Özer, Sacit Yıldız, Hulusi Güvel, Birgen Keleş, Şevket Köse, Durdu Özbolat, Mevlüt Aslanoğlu, Vahap Seçer, Osman Coşkunoğlu, Ali Rıza Ertemür, Yaşar Ağyüz, İsa Gök, Ali Arslan, Malik Özdemir, Tansel Barış, Rahmi Güner, Metin Arifağaoğlu, Turgut Dibek, Bilgin Paçarız, Şahin Mengü, Şinasi Öktem, Ali Oksal, Muharrem İnce, Rasim Çakır, Engin Altay Metin Arifağaoğlu, Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Atilla Kart , Akif Hamzaçebi, Çetin Soysal, Abdulaziz Yazar, Derviş Günday, Ali Topuz, Necla Arat.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ