Haber 16

Güvenlik zirvesinden ne karar çıktı?

İsrail’in kanlı baskının ardından Ankara toplantı üzerine toplantı yapıldı. İşte zirveden çıkan karar!

Güvenlik zirvesinden ne karar çıktı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 02 Haziran 2010
  • Güvenlik zirvesinden ne karar çıktı? için yorumlar kapalı
  • 276 KEZ OKUNDU


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki iç ve dış güvenlik konularının ele alındığı güvenlik zirvesi toplandı.

Saat 11.45’te başlayan toplantı, Başbakanlık Resmi Konutu’nda yapıldı.


İsrail’in yaptığı baskın ve İskenderun’daki PKK saldırısının görüşüldüğü toplantının ardından yapılan açıklamada ‘terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir’ denildi.


Toplantının ardından yapılan yazılı açıklama şöyle:


Toplantıda 31 Mayıs gecesi İskenderun’da meydana gelen saldırı ve İsrail’in saldırısı değerlendirilmiştir. İki saldırı tüm boyutlarıyla incelenirken, yaşananlar tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

Yapılan çalışmalar atılacak adımlar müzakere edilmiştir. Terörle çok boyutta mücadelenin devam edeceği çalışmalara hız verileceği kaydedildi.

İsrail saldırısı sonrasında atılacak adımlar ele alındı.

Bu çerçevede yapılan uluslar arası girişimler değerlendirilmiştir. BM Genel Kurulu ve NATO Konseyi İsrail’i kınama açıklaması yapmıştır. Hükümetimizin yürüttüğü çalışmalar neticesinde yaralananların ve ölenlerin ülkemize dönüşü sağlanmıştır. Tüm cenazeler THY uçaklarıyla getirilecektir.


TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER


Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, bir MİT Müsteşar Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ