Haber 16

Habur’un yıl dönümünde saldırdılar

Açılımın sembolü haline gelen Habur karşılaması çok konuşulmuştu. Snıra kurulan mahkemelerde jet hızıyla…

Habur’un yıl dönümünde saldırdılar
  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Ekim 2011
  • Habur’un yıl dönümünde saldırdılar için yorumlar kapalı
  • 234 KEZ OKUNDU

Çukurca’da 26 kişinin şehit olduğu saldırı, iki yıl önceki Habur karşılamasının yıl dönümüne denk geldi.


NEREDEN NEREYE?


Açılım trajik bir saldırıyla sona erdi. 2 yıl önce Mahmur ve Kandil’den gelen 34 kişi davulla zurnayla karşılanmıştı. 2 yıl sonra ise yine bir 19 Ekim’de bu kez 26 asker şehit oldu.


ÇOK KONUŞULAN HABUR KARŞILAMASI


Açılımın sembolü haline gelen Habur karşılaması çok konuşulmuştu. Snıra kurulan mahkemelerde jet hızıyla yargılanan PKK’lılar serbest bırakılmışlardı. DTP otobüslerinin üstünde şov yaparak yurda giren PKK’lıların görüntüsü kamuoyunda tartışılmıştı.


DAVALAR AÇILDI


Ancak aradan geçen sürede açılım sürekli darbe yedi. Muhalefetin ve iktidarın ayrı düşmesiyle proje ağır aksak yürüdü. Rüzgar tersine dönünce, bir süre sonra Kuzey Irak’tan gelenler hakkında peş peşe davalar açıldı.


BİR HAFTA ÖNCE HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞLARDI


Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra gerçekleştirilen karşılama törenlerinde konuşmalar yapan ve bu nedenle haklarında dava açılan 4’ü çocuk 34 PKK’lıdan 7’si, 7 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı.


DEVLET ÇAĞIRMIŞTI


Diyarakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde söz alan Kandil grubu üyesi Mustafa Ayhan, son savunmasında şunları söylemişti: “Bizler barış için geldik, barışa yönelik geldim. Bizler silahlarımızı bırakarak, kendi irademizle geldik. Kamuoyunun çağrısı vardı, inanarak geldim. Devletin kendi kurumu çağrı yapmıştı, biz bunun için geldik. Ondan sonraki süreç sabote edildi. Bir komploya geldik. Tüm çabamız ve emeğimiz barış içindir. Bunları özellikle belirtmek istiyorum. Başka bir diyeceğim yoktur.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ