Haber 16

Hafta sonu hava durumu / haritalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden İstanbul’daki kar yağışı ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

  • İslam / Son Dakika
  • 20 Ocak 2010
  • Hafta sonu hava durumu / haritalı için yorumlar kapalı
  • 335 KEZ OKUNDU

Cumartesi günü tipi şeklinde kar yağışının beklendiği belirtilen açıklamada “Cumartesi öğle saatlerinden sonra Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile tipi şeklinde daha kuvvetli kara bırakacağı tahmin ediliyor” denildi.

AKOM’DAN CUMARTESİ UYARISI

“İstanbul’da dün öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı etkisini kaybetti. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin tahminleri doğrultusunda karla karışık yağmur ve kar aralıklarla Perşembe akşamına kadar devam edecek. Cumartesi öğle saatlerinden sonra Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile tipi şeklinde daha kuvvetli kara bırakacağı tahmin ediliyor. Kar yağışından önce alarma geçen kötü hava koşullarıyla mücadele ekipleri sabaha kadar olumsuzluklara müdahale etti.”

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

TOPBAŞ’TAN TRAFİĞE ÇIKACAKLARA UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Florya Atatürk Ormanı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin kar yağışı ile ilgili sorularını yanıtladı Hafta sonu cumartesi gününden itibaren soğuk ve karlı havanın İstanbul’u etkilemesini beklediklerini belirten Topbaş, trafiğe çıkacakları uyardı.

Topbaş, “Trafiğin çok doğru kullanması gerekiyor. Yazlık ayakkabıyla kışı gezemediğiniz gibi araç lastiklerini buna göre almalılar. Yoğun kar yağışı olduğu bölgelerde toplu taşıma araçları tercih edilmeli, dikkatli araç kullanılmalı. Gece saatlerinde gizli buzlanma olabiliyor. Yani aracınızdaki dış mekan ısı göstergelerine çok güvenmeyin, cihaz bozuk olabilir. Sizin arabanız 0 dereceyi gösterir ama aslında dışarıdaki soğuk -1 derecedir. Viyadükler ve köprüler rüzgarın etkisiyle buzlanmanın erken olduğu bölgelerdir. Gizli buzlanma her zaman en büyük tehlikelerden bir tanesidir. Bizim Silivri, Çatalca bölgelerinde kısmen kar etkisini sürdürüyor” dedi.

2004 yılında İstanbul’da ciddi bir kar yağışı aldığını 3 gün hayatın durduğunu ifade eden Topbaş, göreve geldikten hemen sonra başta Moskova olmak üzere kar yağışı ve soğuk havadan etkilenen illerin yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi Topbaş, kendilerinin göreve geldiklerinden beri soğuk hava ve kar yağışı ile mücadele ekipmanlarını güçlendirdiklerini ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ