Haber 16

Hakkari-Çukurca’da 24 Asker Şehit!

Terör örgütü PKK’nın Yüksekova ve Çukurca’daki eş zamanlı saldırılarından çok sayıda askerimiz şehit oldu.

  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Ekim 2011
  • Hakkari-Çukurca’da 24 Asker Şehit! için yorumlar kapalı
  • 229 KEZ OKUNDU

Terör örgütü PKK’nın Yüksekova ve Çukurca’daki eş zamanlı saldırılarından çok sayıda askerimiz şehit oldu. Bazı kaynaklar şehit sayısını 24 olarak verdi. Şehit sayısıyla ilgili bilgi henüz doğrulanmadı.
 


Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. PKK’lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca’da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi.


Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma sabaha kadar sürdü. Ölü ve yaralı konusunda henüz bilgi alınamazken, çok sayıda şehit olduğu belirtiliyor. İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.


Bu arada, Hakkari’deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam tecizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca’daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.


VALİ TÜRKER “EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLENDİ”


Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştiğini söyledi. Saldırının polis ve askeri noktalara aynı anda yapıldığını belirten Vali Türker, güvenlik güçlerinin de anda karşılık verdiğini, kendisine ulaşan son bilgilere göre de şehit ve yaralı olmadığını, ancak çatışmanın sürdüğünü bildirdi.


HAKKARİ’DE HAVA HAREKETLİLİĞİ


Hakkari ile İran ve Irak’a sınırı olan Şemdinli İlçesi’nde de yoğun hava hareketliliği yaşandı. Hakkari ve Şemdinli’nin Derecik Beldesi’den geçen uçaklar, Irak sınırına doğru gitti.Askeri hareketiliğin yoğun sürdüğü bölgede dün akşam saatlerinde yaşanan hava hareketliliği bugün de akşam saatlerinde devam etti. Dün saat 20.30’da Hakkari ile Şemdinli ilçesi’nin Derecik Beldesi semalarında peş peşe geçen uçakların, Irak sınırına doğru gittikleri görüldü.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ