Haber 16

Halk ayaklanmaları ihracatı düşürdü

Zafer Çağlayan, Halk Ayaklanmalarının Türkiye’nin İhracatını Vurduğunu Açıkladı.

Halk ayaklanmaları ihracatı düşürdü
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 26 Şubat 2011
  • Halk ayaklanmaları ihracatı düşürdü için yorumlar kapalı
  • 299 KEZ OKUNDU

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Tunus’ta başlayan ve diğer ülkelere yayılan halk ayaklanmalarının Türkiye’nin ihracatını vurduğunu açıkladı. Çağlayan, Tunus’a yapılan ihracatın 1 Ocak-24 Şubat 2010 arasında 103 milyon dolardan 64 milyon dolara düştüğünü dile getirdi.


Türk işadamlarının Mısır’a satışının ise 352 milyon dolardan 268,4 milyon dolara gerilediğini aktaran Zafer Çağlayan, Libya’da olaylar yeni başladığı için henüz ihracatın etkilenmediğini savundu. Çağlayan, “Libya’ya ihracat 275,5 milyon dolardan 274,2 milyon dolara geriledi. Ama daha da etkileyecektir.” dedi.


Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İhracata Dönük Üretim Stratejisi Değerlendirme Kurulu 4. Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da görülen hareketliliğe değindi. Bölgenin önemli bir dönemden geçtiğini kaydeden Bakan Çağlayan, “Ciddi değişim ve gelişimler var. Temennimiz Libya’daki olayların iç savaşa dönüşmeden, bu ülke insanlarının özlemini duyduğu refah seviyesinin sağlanmasıdır.” dedi.


“BU ÜLKE PAZARLARINDAN ÇIKMAYA NİYETİMİZ YOK”


Gerilimler sebebiyle ihracatın olumsuz etkilendiğini belirten Devlet Bakanı Çağlayan, olaylar durulunca toparlanma olacağını dile getirdi. Libya’da müteahhitlik sektörünün 15 milyar Dolar iş yaptığını aktaran Çağlayan, “Oradan çıkmaya niyetimiz yok. İş adamlarımız mola vermiştir. İşler normalleşmeye başladığı an tüm çalışanlar işlerinin başına dönecekler. Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğine dönük.” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ