Haber 16

Hasip Kaplan kürsüde bardak kırdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade edilen şike…

Hasip Kaplan kürsüde bardak kırdı
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Aralık 2011
  • Hasip Kaplan kürsüde bardak kırdı için yorumlar kapalı
  • 222 KEZ OKUNDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade edilen şike cezalarında indirim öngören kanunun, TBMM Genel Kurulu’nda aynen kabul edildiği görüşmelerde gergin anlar yaşandı.


BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, şike cezalarında indirim öngören kanunun 1. maddesinde partisinin verdiği önerge üzerinde söz aldı, Kaplan elindeki su bardağını kürsüde kırdı.


TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın, ”taraflı” davrandığını öne süren Kaplan, ”Bu kürsüde küfürler edilmemiş gibi davrandınız, buna hakkınız yok. Tutumunuz kaygı vericidir. Bu yasama sürecini bu şekilde sürdürme imkanınız yok. Lütfen çekiliniz, tarafsızlığınızı yitirdiniz” diye konuştu. AK Parti milletvekilleri, ”Genel Kuruldan özür dilesin” diye bağırdı.


ZORLA ZAPTETTİLER


TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, tutanakları okudu. Sağlam, ”Yaptığınız hareket, bardağı kürsüye vurup kırdınız. Üstüne yürüdünüz. Sizi zorla zaptettiler. Üstüne yürüdünüz. Şimdi ben size kınama cezası vermek üzere savunmanızı istiyorum. Lütfen kürsüye buyurunuz” diyen Sağlam, Kaplan’ı kürsüye davet etti. Bunun üzerine Kaplan, ”Ben sizin hukukunuz hakkında söz istiyorum” dedi. Sağlam da ”O geçti, orada yapılacak bir şey yok” karşılığını verdi. Kaplan ise ”Engizisyon mahkemesi kuramazsınız” diye konuştu.


‘KASITLI YAPMADI’


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kaplan’a, ”amacınızı aştınız” diye seslendi. İnce sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Kaplan, sanki Sayın Canikli bu işin içindeymiş gibi imada bulundunuz. Biz herkesle konuşuruz. Bunda sakınca yoktur. Sayın Hasip Kaplan da sinirlenmiş olabilir. Bardağı kırdı, sıçradı özel bir kasıtla Sayın Mahir Ünal’a doğru atmadı. ‘Sporda şiddet’ derken siyasette şiddetten bir geri adım atalım diyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ