Haber 16

Hastaneler “acemi kasaplarla” doldu!

En çok acemi kasabın görüldüğü iller Ankara, Kayseri, Konya ve İzmir oldu.

Hastaneler “acemi kasaplarla” doldu!
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Kasım 2010
  • Hastaneler “acemi kasaplarla” doldu! için yorumlar kapalı
  • 284 KEZ OKUNDU

Başkentteki hastaneler, Kurban Bayramı‘nın ilk gününde acemi kasaplarla doldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kurban kesimi sırasında birçok kişi kendini kesici aletlerle yaralayarak ya da kurbanlıklardan aldıkları darbelerle hastanelik oldu.

Günün ilk yarısına kadar Ankara’nın çeşitli hastanelerine, kurban kesimi sırasında yaralanan 293 kişi başvurdu. Vücutlarının çeşitli yerlerinden kesici aletlerle hafif şekilde yaralanan kişilerin tedavileri ayakta yapılarak taburcu edildi.

Konya

Konya’da Kurban Bayramının ilk gününde kurbanlıklarını kesmek için işe koyulan çok sayıda acemi kasap, kullandıkları bıçaklarla çeşitli yerlerinden yaralandı. Özellikle bıçağın kayması sonucu parmağını, ayağını yaralayan 100 kişi hastanelere başvurdu.

Kayseri‘de bayram namazının ardından kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi Kayseri
Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hastanesine geldi. Kayseri
Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kesik ve kırık nedeniyle toplam 122 acemi kasap getirildiği bildirildi.

Kocaeli‘nin İzmit ilçesinde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 35 kişi hastanelere müracaat etti.

Malatya’da ise Malatya ve Beydağı Devlet Hastanelerine gelen  yaralılardan durumu ciddi olanlar İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi. Bu arada sabah saatlerinden itibaren kentteki hastanelere gelen acemi kasap sayısının 30’u bulduğu öğrenildi.

Mersin‘de, bayramın ilk günü nedeniyle kurbanları kesmek isteyen kişiler, zaman zaman kazalara neden oldu. Bu kapsamda çeşitli yerlerinden  yaralanan 100 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

İzmir’de de durum vahim

İzmir, Manisa, Yozgat, Bolu, Çorum ve Denizli’de kurban kesmek isterken kendilerini yaralayan 245 kişi hastanelere başvurdu. İzmir’de, kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan toplam 69 kişi hastanelere başvurdu.

Manisa‘da da kurban kesim yerlerinin yanı sıra boş arazilerde de kurbanların kesildiği gözlendi. Manisa Devlet ve Merkez Efendi Devlet Hastanelerine biri ağır olmak üzere 30 kişi, bıçak kesiği şikayetiyle müracaat etti.

Yozgat‘ta, bayramın ilk günü nedeniyle kurbanlarını kesmek isteyen kişiler, zaman zaman kazalara neden oldu. Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine 40 kişi kesiklerin tedavisi için başvuruda bulundu.

Bolu‘da, aldıkları kurbanlıkları kendi imkanları ile kesmek isteyen bazı vatandalar, çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere başvurdu. Bolu Köroğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin acil servislerine başvuran 16 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Çorum Devlet Hastanesi acil servisine sabah saatlerinden itibaren tedavi olmak amacıyla gelen vatandaşların bir çoğu, kesim ve deri
yüzme sırasında bileğini, kolunu ve elini kesen “acemi kasaplardan” oluştu. Hastane yetkilileri, acil servise kesik nedeniyle 10 vatandaşın geldiğini ve tedavilerinin ayakta yapıldığını bildirdi.

Denizli‘de kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.  Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesine kesik ve kırık nedeniyle 80 kişinin getirildiği bildirildi.

Kırıkkale hastaneye koştu

Kırıkkale, Van, Eskişehir, Kilis, Düzce ve Tekirdağ’da kurban keserken kendilerini yaralayan 267 kişi hastanelere başvurdu. Kırıkkale’de toplam 121 kişinin vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçak kesiği vakası ile hastanelere müracaat ettiği belirtildi.

Van‘da, kurbanlıkları kesmek isteyen çok sayıda acemi kasap, kullandıkları bıçaklarla çeşitli yerlerinden yaralandı. Özellikle bıçağın kayması sonucu parmağını, ayağını yaralayan 50 kişi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, İpekyolu Devlet Hastanesi, Van
Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelere başvurdu.

Eskişehir’de, kurban keserken yaralanmaları nedeniyle Eskişehir Devlet Hastanesine 45 ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelen 1 kişi, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Kilis’te, kurban kesen ya da kurban kesenlere yardımcı olan 15 kişi yaralandı.

Düzce‘de kurbanlıklarını kesmek için işe koyulan ve özellikle bıçağın kayması sonucu parmağını, ayağını yaralayan 29 kişi çeşitli hastanelere başvurdu.

Tekirdağ ve Çorlu’da kurban kesimi sırasında 7 kişi yaralandı. Yaralılar, Tekirdağ Devlet Hastanesi ve Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zonguldak‘ta elini ve ayağını yaralayan 12 kişi, Zonguldak
Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Yaralılar, yapılan pansumanlarının ardından taburcu edildi.

Karabük’te, kurbanlarını keserken bıçağın kayması sonucu elini, ayağını ve kolunu yaralayan 15 kişi Karabük ve Şirinevler Devlet Hastanesine başvurdu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ