Haber 16

Hastaneye kaldırılan Polis’de şehit oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde saat 23.00 sıralarında 3 kişilik terörist grup tarafından uzun namlulu…

Hastaneye kaldırılan Polis’de şehit oldu
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Mayıs 2011
  • Hastaneye kaldırılan Polis’de şehit oldu için yorumlar kapalı
  • 209 KEZ OKUNDU

Şırnak’ın Silopi ilçesinde saat 23.00 sıralarında 3 kişilik terörist grup tarafından uzun namlulu silahlarla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki polis noktasına saldırı düzenlendi. Saldırıda, iki polis memuru şehit oldu.


Göreve yeni başladıkları öğrenilen şehit polislerin evine ateş düştü. Şehit polis memurlarından birinin bu hafta sonu evleneceği öğrenildi.


Bölücü terör örgütünün hedefinde bu defa Şırnak’ın Silopi ilçesinde Emniyet Müdürlüğü vardı. PKK’lı teröristler, emniyet müdürlüğünü yaylım ateşe tuttular. Atılan mermilerin hedefinde ise müdürlük önündeki polis noktasına nöbet tutan iki genç polis memuru vardı. Atılan ilk kurşunlar nedeniyle iki polis memuru ağır yaralandı. 

 

HASTANEDE ŞEHİT OLDULAR

 

Saldırgan teröristler olaydan hemen sonra yaya olarak kaçarken, yaralı polis memurları Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki polis memuru yapılan ilk tedavilerinin ardından askeri helikopterle Diyarbakır’a getirildi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çok sayıda polis, yaralı polise kan vermek için hastaneye geldi.

Tedavi altına alınan 2 ay önce polis memuru Muharrem Ünlü (29) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Meslektaşı Gökmen Şimşek ise sabah saatlerinde şehit oldu.

Saldırı üzerine Silopi’nin tüm giriş çıkışları tutuldu. Yaya olarak kaçtıkları belirtilen teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı.

TÖREN DÜZENLENDİ


Şehit polis memuru Gökmen Şimşek için Diyarbakır Havaalanı’nda tören düzenlendi. Törene, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katıldı.

Şimşek’in özgeçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından, şehit polis memuru Şimşek’in cenazesi, memleketi Edirne’ye gönderildi.

 

HAFTA SONU DÜĞÜNÜ VARDI

 

İlk görev yeri olarak atandığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde, teröristlerin silahından çıkan kurşunlara hedef olan şehit polis memuru Gökmen Şimşek’in 1,5 ay önce göreve başladığı ve hafta sonu düğün yapacağı öğrenildi.

Şimşek’in, hafta sonu yapılacak düğünü için hazırlık yaptığı ifade edildi. Düğün için Edirne’ye gitmek üzere bugün itibariyle izne ayrıldığı bildirilen Şimşek’in yarın akşam kına gecesi, hafta sonu da düğününün yapılacaktı.

 

AİLE ACIYA BOĞULDU

 

Gökmen Şimşek’in, Edirne’deki 1. Murat Mahallesi Haşim İşcan Caddesi 17. Sokak’taki Sınırkent Sitesi’nde oturan baba evinde gözyaşı ve acı hakim.

Konuşma ve duyma özürlü olan annesi Hülya, babası Mustafa ile kardeşi Gökhan Şimşek (20), Gökmen Şimşek’in şehit haberini dün gece aldıktan sonra yasa büründü.

Şehit haberini alarak Gökmen Şimşek’in ailesinin evine gelen nişanlısı Ece Yalçınbaş ve yakınları da sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, düğün için Edirne’ye gelen yakınları ile büyük üzüntü yaşayan aileye müdahale etti.

Şehit polisin kardeşi Gökhan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin bir yıl astsubay olarak görev yaptıktan sonra polis sınavlarına girdiğini, sınavı kazandıktan sonra, 6 aylık eğitimden sonra tayininin Şırnak’a çıktığını söyledi.

Ağabeyi ile dün akşam konuştuğunu anlatan Şimşek, ”Ağabeyim, 2 aylık polisti. 2 gün sonra düğünü vardı. Teyzemle konuşmuş ona (düğünüme geliyorum) demiş. Yarın kınası vardı. Burada gördüğünüz herkes düğününe gelmişti, cenazesine değil. Daha sonra da ben konuştum. Benden davullu zurnalı düğün istedi. Davetiyeleri dağıtıyorduk. Acı haber geldi yıkıldık. Hepimiz şoktayız” dedi.

 

VALİLİKTE TÖREN

 

Şehit polis memuru Gökmen Şimşek için Edirne Valiliğinde saat 16.30’da tören düzenlenecek. Törene Devlet Bakanı Egemen Bağış da katılacak. Şehidin cenazesi, törenin ardından Selimiye Cami’ne getirilecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığında toprağa verilecek.

 

ASKER KUZENİ DE TÖRENE KATILDI

 

Şehit polis memuru Muharrem Ünlü (29) için Diyarbakır Havaalanı’nda tören düzenlendi. Törene, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve diğer yetkililer katıldı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapan Ünlü’nün kuzeni Mustafa Güngör de acı haberi alır almaz asker ocağından şehit kuzeninin cenaze törenine gitti. Güngör’ün gözyaşlarına hakim olamadığı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Karaosmanoğlu’nun Ünlü’yü teskin etmeye çalıştığı gözlendi.

Dua okunmasının ardından cenaze, Ankara’ya gönderilmek üzere uçağa konuldu. Cenazenin Ankara’dan Çorum’a gönderildi.

 

ÖĞRETMENDİ, POLİS OLDU!

 

Çorum Valisi Nurullah Çakır, şehit polis memuru Muharrem Ünlü’nün, Mecitözü ilçesinde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Mecitözü’nün Kozören köyünde yaşayan şehit polis memuru Muharrem Ünlü’nün babası Abdullah Ünlü (60), haberi almasının ardından fenalaştığı için sağlık ekipleri tarafından kontrol altında tutuluyor.

Annesi Serpil Ünlü’yü 5 yıl önce gırtlak kanserinden kaybeden şehit polisin, Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olduğu, dershanelerde Türkçe öğretmenliği yaptığı ve 3 yıl önce polisliğe başladığı öğrenildi.

 

2010 yılının ağustos ayında Silopi’de göreve başlayan Ünlü’nün, son olarak kız kardeşinin düğünü için göreve gitmeden önce köyüne geldiği belirtildi.

Ünlü çiftinin 5 çocuğundan biri olan şehit polisin bekar olduğu, salı günü amcasını arayarak sohbet ettiği ve nöbete gideceğini söylediği ifade edildi.

Halası Zehra Şahin ile de salı günü internet üzerinden görüşen şehit polisin, sosyal paylaşım sitesinde halasının doğum gününü kutladığı bildirildi.

Ünlü için Mecitözü ilçe merkezinde tören yapılması bekleniyor.

 

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN BAŞSAĞILIĞI!

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki şehit polis memurunun ailelerine, millete ve emniyet teşkilatına başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Gül’ün, Silopi’de teröristlerce polis noktasına düzenlenen hain saldırıda iki polis memurunun şehit olması sebebiyle İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Demirer ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan’a birer telgraf göndererek, şehitlerin ailelerine, millete ve emniyet teşkilatına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.

 

BAŞBAKAN’DAN BAŞSAĞLIĞI

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silopi’deki polis noktasına saldırıda bir polis memurunun şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Osman Güneş’e başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu bir polis memurun şehit olması ve bir polis memurunun yaralanması nedeniyle İçişleri Bakanı Osman Güneş’e bir başsağlığı mesajı göndererek üzüntülerini bildirdi ve yaralı polis memuruna acil şifalar diledi.

 

İÇİŞLERİ BAKANI GÜNEŞ: “BUNLARA İNSAN DENİLEMEZ”

 

İçişleri Bakanı Osman Güneş ise yaptığı açıklamada, ”Konuyla ilgili çok yönlü operasyonlar sürdürülüyor. Umuyorum ki kısa sürede bunu yapan hain ellere ulaşacağız. Gerekenler yapılacak, tetiği çekenler Türk adaletine teslim edilecek” dedi.
”Hain ellere, kandan medet uman insanlara insan demeye utandığını” ifade eden Güneş, şunları söyledi:

 

”Bunlar şiddetten medet umanlar, bulanık suda yaşayan insanlar ya da insana benzeyen varlıklardır. Biz büyük bir devletiz, büyük devletin teşkilatları ülkenin güvenliğini sağlama hususunda, insana benzeyen varlıklarla baş etme hususunda kararlı mücadelemizi aynı şekilde devam ettireceğiz. Şiddetle bir yere varmaya çalışanlarla mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz.”

Silopi Polisevi’nin güvenliğini sağlayan arka kısmındaki nöbet kulübesine saat 22.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.


Teröristlerin saldırısı sırasında kulübede bulunan 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken bir polis memuru tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


DİYARBAKIR’A SEVK EDİLDİ


Saldırıda yaralanan polis memuru, önce Silopi Devlet Hastanesi’ne ardından da Diyarbakır’a sevk edildi. Yaralı polis memurunun durumunun ağır olduğu kaydedilirken, güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.



Teröristlerin saldırısından sonra Silopi’nin tüm giriş ve çıkışları tutuldu. Olay yerinden yaya olarak kaçtıkları belirtilen teröristleri yakalamak için başlatılan geniş kapsamlı operasyon devam ediyor. Şırnak merkezden de özel harekat polisleri bölgeye sevk edildi.


Silopi’de üç kişilik terörst grubu, ilçe emniyet müdürlüğünde görevli çevik kuvvet polislerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. İlk saldırıda bir polis memuru şehit olurken, bir polis memuru ise yaralandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ