Haber 16

Hayatı durduran memur eylemi

Memur iş bırakacak, hayat duracak Memur konfederasyonları, bugün ”uyarı grevi” adıyla iş bırakma eylemi yapacak.

Hayatı durduran memur eylemi
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 25 Kasım 2009
  • Hayatı durduran memur eylemi için yorumlar kapalı
  • 390 KEZ OKUNDU

Memurların bugün yurt genelinde yapacağı iş bırakma eylemi kapsamında sabah 08.00’den itibaren her hizmet koluna ait sendikanın başkanı, belirlenen kurumlar önünde bir basın açıklaması yapacak.

Saat 10.00’a kadar sürecek açıklamaların ardından sendikalar Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda biraraya gelecek.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Abdi İpekçi Parkı’nda, KESK Genel Başkanı Sami Evren ise sabahın ilk saatlerinde tren seferlerinin duracağı Haydarpaşa Garı’nda olacak.


Trenler kalkmayacak

Eyleme sağlık çalışanları da destek veriyor. Bu nedenle acil servis ve yatan hastalar dışında günboyunca hiçbir hastaya hizmet verilmeyecek. Otoyol gişe memurları çalışmayacak, trenler kalkmayacak, öğretmenler derslere girmeyecek.

Eyleme katılacak konfederasyonlardan Türkiye Kamu-Sen’in 375 bin 990, KESK’in 224 bin 413, Birleşik Kamu-İş’in 20 bin 731, BASK’ın 4 bin 976 ve HAKSEN’in ise 2 bin 967 üyesi bulunuyor.

DİSK, Türk-İş, Türk Tabipler Birliği ve Türk Eczacılar Birliği de eyleme destek olacaklarını duyurdu.


Grev Ankara trenini durdurdu


Memurların 1 günlük iş bırakma eylemi Arifiye Tren Garı’nda başladı. İstanbul-Ankara seferini yapan Fatih Ekspresi, istasyonda tren görevlilerince durdurularak eylem başlatıldı. Eyleme Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şubesi de destek verdi.


Trenin, iş bırakma eylemi nedeniyle 24 saat hareket etmeyeceği belirtildi. Arifiye Tren Garı’ndaki Fatih Ekspresi’nde bulunan 400 yolcu ise trende bekliyor.

Memur-Sen ise eyleme katılmıyor

Bu rakamlar gözönüne alındığında uyarı grevinin başta ulaşım, eğitim, sağlık ve maliye olmak üzere çeşitli kamu hizmetlerinde aksamalara yol açması bekleniyor.

İş bırakma eyleminin yaratacağı aksaklıkları için halktan anlayış bekleyen konfederasyon yöneticileri, eylemin aynı zamanda kamu hizmetlerinin ücretsiz ve daha kaliteli olmasına yönelik olduğunu belirterek, vatandaşlardan çocuklarını okula göndermeyerek, acil haller dışında sağlık kuruluşlarına gitmeyerek kendilerine destek verilmesini talep ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ