Haber 16

Haydarpaşa Garı’da yangın korkuttu!

İstanbul’da tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kontrol altına alınırken, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Garın çatısı tamamen kül oldu.

Haydarpaşa Garı’da yangın korkuttu!

Haydarpaşa Tren Garı’nda büyük çaplı yangın çıktı. Çatının tamamının yandığı öğrenildi. Gardaki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.


Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yangın bir süre önce kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.


Olay yerine çok sayıda itfaye ekibi ve ambulans gönderildi. Yangında herhangi can kaybı ve yaralanma olayı yaşanmadığı öğrenildi.


Yangına önce karadan itfaiye ekipleri müdahale etmeye çalıştı. Arddından müdahale yetersiz kalınca bu kez denizden kosterlerle yangına müdahale edildi. Kosterlerin çalışması sonrası alevler kısa sürede söndürüldü.


Kanal 24 televizyonunun moderatörü Fuat Kozluklu olay yerine yakın bir noktadan yangını anlattı. Kozluklu, Garın sağ tarafında alevlerin çoğunlukta olduğunu ve binanın büyük bir bölümün alevler altında kaldığını belirtti.

Haydarpaşa Gar Müdürü Hasan Gedikli, yangının kontol altına alınmak üzere olduğunu belirtti. Can kaybı ya da yaralıların olmadığını açıkladı. Yangından yarım saat önce haberinin olduğunu söyledi. Çatıda yapılan tamirat sonrası yangının çıktığını vurguladı.

Fuat Kozluklu yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının başlayacağını belirtti. 


HAYDARPAŞA TREN GARI ÇALIŞANLARI VE YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ


Tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nın çatısında çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.


Garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın, İstanbul’un Avrupa yakasından da görünürken yangını söndürme çalışmaları da sürüyor. Yangına Kartal, Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale ederken, itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden de yardım talebinde bulundu.


Yangın nedeniyle gar binası çalışanlarının ve yolcuların tahliye edildiği belirtilirken polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.


Bu arada yangın yerine hareket eden bazı itfaiye ekiplerinin ise yoğun trafik nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorlandığı belirtiliyor.


ÇATIDAKİ ÇALIŞMAYLA BAŞLADI


Garda bir süredir tadilat yapıldığı biliniyor. Yangın sebebinin çatıdaki tadilat ile ilgili olduğu sanılıyor.


KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK: KARADAN GELEN İTFAİYE YETERSİZ KALINCA DENİZDEN MÜDAHALE BAŞLADI


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Haydarpaşa Tren Garı’ndaki yangına denizden de müdahale yapıldığını bildirdi.


Öztürk, yaptığı açıklamada, çalışmaları takip ettiğini ancak yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz kendilerine bilgi gelmediğini ifade etti.


Yangına denizden müdahalenin başladığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:


”Karadan gelen itfaiye yetersiz kalınca denizden müdahale başladı. Denizden de şu anda müdahale ediliyor. Çatı katından sonra dördüncü kat da yanmış durumda. Dördüncü kattaki yangın kontrol altına alınmış durumda zannediyorum. Hem denizde hem karada bütün trafik durduruldu. Şu anda yaralı ya da can kaybı konusunda net bir bilgi yok.”


DAHA ÖNCE DE YANMIŞTI


Haydarpaşa Garı, 1908’de İstanbul – Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edildi. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde Bağdat Demiryolu yanında İstanbul-Şam-Medine seferleri de yapılmaya başlandı.


I. Dünya Savaşı sırasında gar deposunda bulunan cephanelere 1917’de yapılan bir sabotajla çıkan yangın sonucu tarihi garın büyük bir bölümü hasar görmüştü.


1979’da ise Haydarpaşa’nın açıklarında Independenta adlı tankerin bir gemiyle çarpışması sonu meydana gelen patlamadan ve sıcaktan dolayı binanın O Linneman adlı ustanın yaptığı kurşun vitrayları hasara uğramıştı.


ANADOLU YAKASINDAKİ BÜTÜN İTFAİYE GRUPLARININ YANGINA MÜDAHALE İÇİN TAKIM VE MÜFREZELERİNİ ÇIKARTMALARI İSTENDİ


Haydarpaşa Tren Garı’ndaki yangına müdahale etmeleri için Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının takım ve müfrezelerini çıkartmaları istendi.


Yapılan telsiz anonslarında, trafiğin tamamen kilitlendiği ve itfaiye araçlarının olay yerine gidemediği belirtiliyor. Anonslarda, Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının yangına müdahale için takım ve müfrezelerini çıkartmaları duyurusunda bulunuldu.


Bu arada denizden de yangına müdahale edilmeye başlanırken, havadan müdahale edilmesi için de girişimlerde bulunuluyor.


İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yangın yerinde incelemelerde bulunuyor.


Haydarpaşa Tren Garı’na gelen Vali Mutlu burada yaptığı kısa açıklamada, yangının, ekiplerin süratli ve yoğun çalışmaları sonucunda kontrol altına alındığını belirtti.


Can kaybı ve yaralı olmadığını belirten Mutlu, ”Bu yüzden sevinçliyiz. Tarihi bir binada yaşamış olduğumuz bu yangın, hepimiz için çok üzüntü verici. İnceleyeceğiz ve sebepleri hakkında daha sonra açıklama yapacağım. Çatı katında devam eden bir tamirat vardı. Ona bağlı mı değil mi bakacağız” dedi.


Vali Mutlu açıklamasının ardından incelemelerde bulunmak üzere Gar’ın içine girdi.


YANGIN, KARADAN VE DENİZDEN YAKLAŞIK 1 SAAT SÜREN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINDI


Haydarpaşa Tren Garı’nda çıkan yangın, yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.


Anadolu yakasındaki bütün itfaiye ekiplerinin katıldığı yangın söndürme çalışmalarına, sahil güvenliğe bağlı bir söndürme gemisi de destek verdi.


Yangın, çok sayıda itfaiye görevlisinin katılımıyla yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.


Yangının çıkış nedenini belirleme çalışmaları sürüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ