Haber 16

Heron’da son nokta konulacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyuna ‘Heron skandalı’ olarak yansıyan olayla ilgili açıklama yaptı..

Heron’da son nokta konulacak!
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Ağustos 2010
  • Heron’da son nokta konulacak! için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyuna ‘Heron skandalı’ olarak yansıyan olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklama yapacağını söyledi.

Gül, “Kamuoyunda kafa karıştırıcı şeyler olabiliyor, hiçbir şeyin üzerini kapatma söz konusu olamaz.” dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazını Bebek Camii’nde kıldı. Cami çıkışı vatandaşlarla bir süre sohbet eden Gül, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Orgeneral İlker Başbuğ’un bugünkü veda ziyaretinde Heron olayının konuşulup konuşulmayacağının sorulması üzerine Gül, “Genelkurmay Başkanımızın yaşı doluyor, bugün bana vedaya gelecek. Bununla ilgili bir açıklama Genelkurmay tarafından yapılacak. Kamuoyunda kafa karıştırıcı birçok şeyler olabiliyor. Onunla ilgili açıklamalar yapılacak. Genelkurmay da bizler de böyle bir konu olunca sorarız. Bununla ilgili Silahlı Kuvvetler içinde soruşturmalar yapılıyor, hiçbir şeyin üzerini kapatma diye bir şey söz konusu değil. Bununla ilgili açıklamalar yapılacak, bunlar çok teknik konular o bakımdan açıklamaları bekleyin.” diye konuştu.

BİR ÇIKIŞ DA TBMM BAŞKANI’NDAN

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’den askere açık çağrı: “Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama zaruri hale geldi.” Kamuoyundan yükselen seslere kulak veren Şahin olayın aydınlanması için TSK’ya çağrıda bulundu..


Hantepe’de heron görüntülerini izlediği halde baskına uğrayan askerlerin yardıma gitmediği iddiası gündemden düşmüyor.


20 Temmuz’da meydana gelen saldırı sonrası çeşitli gazetelerde yer alan iddialara ilişkin Genelkurmay’un suskunluğu devam ediyor.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ