Haber 16

Hortum Eskişehir’i biçti

Eskişehir’de etkili olan hortum ormanlık alandaki 2 bin dev ağacı biçti geçti.

Hortum Eskişehir’i biçti

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyitgazi ilçesi Kırka beldesine bağlı Erikli köyü yakınlarında yaşanan hortum, orman alanın bir bölümüne zarar verdi.


Kütahya–Eskişehir sınırında etkili olan ve saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına ve sonrasında oluşan hortum, orman alanındaki bazı ağaçları kökünden sökerken, bazı ağaçları da orta yerinden kırarak metrelerce uzağa fırlattı. Bu arada fırtına öncesi yaşanan şiddetli dolu Seyitgazi’ye kadar olan bölgedeki ekili alanlara zarar verdi.


Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri, hortumun etkilediği orman alanında yaklaşık 2 bin çam ağacının devrildiğini veya kırıldığını tespit etti.


Bölgede incelemeler yapan ve İşletme Müdürü Zeki Öztürk’ten bilgi alan Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, sert kışların olduğu bazı yıllarda ”kar kırığı” denilen bu tür olayların olduğunu belirterek, şöyle konuştu:


”Ancak, Haziran ayında böyle bir afetle ilk kez karşılaşıyoruz. Bu kadar kuvvetli ve yıkıcı hortum bölgemizde görülen bir şey değil. Sahayı görünce gözlerimize inanamadık. Çoğu 90-100 yaşındaki karaçam ağaçlarının yanında 250 yaşındaki devasa çam ağaçlarından da birkaç tanesi devrilmiş. Hasar tespiti yapıyoruz, yaklaşık 1400 metreküp gelen 2 bin ağacımızı kaybettik. Felaketin komşu Kütahya’ya doğru bir koridor şeklinde devam ettiğini gördük. Yıkılan ve kırılan ağaçlarda kabuk böceği üreme tehlikesi olduğundan civar orman köylüleri tarafından hemen kesim ve boşaltma işlemine başlandı.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ