Haber 16

Hurşit Kolon’dan polise teklif

Adem Yavuz Arslan’ın kitabında Ergenekon sanıkları Hurşit Tolon ve Veli Küçük’le ilgili çok çarpıcı bilgiler var.

Hurşit Kolon’dan polise teklif
  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Şubat 2011
  • Hurşit Kolon’dan polise teklif için yorumlar kapalı
  • 274 KEZ OKUNDU

Adem Yavuz Arslan’ın geçen ay piyasaya çıkan “Bi Ermeni Var:Hrant DinkOperasyonunun Şifreleri” kitabındaErgenekonsanıklarıHurşit Tolonve Veli Küçük’le ilgili çok çarpıcı bilgiler var.


Adem Yavuz Arslan’ın geçen ay piyasaya çıkan “Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonunun Şifreleri” kitabında Ergenekon göz altılarıyla ilgili çarpıcı bir bilgi içeriyor.


HURŞİT TOLON POLİSE MUHBİR OLMAYI TEKLİF ETMİŞ


2 Temmuz 2008’de yapılan ve o zamana kadar yapılan en kapsamlı Ergenekon operasyonunda göz altına alınanemekliOrgeneral Hurşit Tolon emniyette ‘muhbir’ olmayı teklif etmiş.


Kitapta yer alan anekdota göre Hurşit Tolon, terörle mücadele şubesinde beklerken bir başkomisere ‘yardım’ teklifinde bulunmuş.


Tolon “Sayın komiserim. Bu askeri konularda size yardımcı olacak, danışmanlık yapacak birine ihtiyaç duyarsanız ben yardımcı olabilirim” teklifinde bulunmuş.


ATO başkanı Sinan Aygün’ün, CumhuriyetAnkaraTemsilcisi Mustafa Balbay’ın ve Orgeneral Şener Eruygur’un göz altına alındığı operasyonda 20 civarında tutuklama olmuştu.


Kitaptaki ilginç diyaloglardan birisi de Veli Küçük ile Ergenekon savcısı Zekeriya Öz arasında geçiyor.


Ulusalcı akımların başını çeken emekli general Veli Küçük, savcının ‘neyle geçiniyorsun ?’ sorusuna “turistik bölgelerde yabancılara arazi satışından aldığı komisyonlarla geçiniyorum” demesi bir yana Zekeriya Öz’e “Sayın savcım beni bırakın, ben bu Ergenekoncuların hepsini size bir-iki ayda toplayıp getiririm” diye teklifte bulunması herkesi şaşırttı.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ