Haber 16

Hüsnü Mübarek ne zaman istifa edecek?

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in partisi Ulusal Demokratik Parti’nin üst düzey yönetim kadrosu, protestoculara karşı bir iyi niyet gösterisi amacıyla istifa etti. Mübarek’in istifasıyla ilgili haber geri çekildi.

Hüsnü Mübarek ne zaman istifa edecek?
  • Dünya / Son Dakika
  • 05 Şubat 2011
  • Hüsnü Mübarek ne zaman istifa edecek? için yorumlar kapalı
  • 275 KEZ OKUNDU

Resmi TV kanalı verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Mübarek’in parti genel başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.


İstifa edenler arasında, Mübarek’in oğlu Cemal Mübarek ve Genel Sekreter Safvat el Şerif’in de olduğu kaydedildi.


Partinin yeni genel sekreterinin Hossam Bedrevi olduğu kaydedildi. Bedrevi’nin, partinin liberal kanadının temsilcisi olduğu belirtiliyor.


Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in partisi Ulusal Demokratik Parti’nin üst düzey yönetim kadrosundaki istifaların, Genel Sekreter’in başkanlığındaki 6 kişilik Yönetim Komitesi’ni kapsadığı bildirildi.


Bu komite, Parti’nin en üst karar organı. Parti kaynaklarına göre istifalar, Genel Sekreter Safvat el Şerif’i ve Komite üyesi olan, Mübarek’in oğlu Cemal Mübarek’i de kapsıyor.


Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in parti genel başkanlığından istifa ettiği bilgisi ise henüz teyit edilmedi. Reuters’ın haberine göre bir parti yetkilisi, “eğer genel başkanlıktan istifa ettiyse, bu durum, Cumhurbaşkanlığı görevini etkilemez, ikisi ayrı makam” dedi.


Cemal Mübarek’in ayrıca partinin güçlü organı olan Siyasi Komite’nin de başkanı olduğu, Cemal Mübarek’in bu görevden de ayrıldığı ve yeni Genel Sekreter Hossam Bedrevi’nin bu görevi de üstlendiği kaydedildi.


SON DAKİKA


Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in, Ulusal Demokratik Parti genel başkanlığı görevini koruduğu bildirildi.


Genel Sekreter ve onun başkanlığındaki 6 kişilik Yönetim Komitesi istifa ederken, resmi TV kanalı, haberlerinde, Hüsnü Mübarek’i Genel Başkan olarak belirtmeye devam ediyor.


Mübarek’in genel başkanlıktan ayrıldığı haberini ilk veren El Arabiya televizyonu da bu haberini geri çekti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ