Haber 16

İbrahim Tatlıses’in tetikçisi yakalandı!

Saldırıda kullanılan silah ve araç ele geçirildi, 20 kişi gözaltında; tetikçinin de yakalandığı iddia ediliyor.

İbrahim Tatlıses’in tetikçisi yakalandı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Mart 2011
  • İbrahim Tatlıses’in tetikçisi yakalandı! için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU

İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.


20’nin üzerinde noktaya düzenlenen operasyonlarda, aralarında   Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınanlar arasında tetiği çeken kişinin de olduğu iddia edilirken, saldırıda   kullanılan araç ve silah da ele geçirildi.


İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıyla ilgili akşam saatlerinde önemli gelişmeler yaşandı.


İlk olarak 3 kişinin gözaltına alındığı haberi gelirken, ilerleyen dakikalarda operasyonun daha geniş kapsamlı olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmaların ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenleyen polis, olayla ilgili olarak 20 kişiyi gözaltına aldı.


Kamera kayıtlarından yola çıkan polis, saldırganların olayda kullandığı 34 BC 6696 plakalı aracı ele geçirdi. Çekici vasıtasıyla emniyete götürülen aracın, olaydan önce bir oto kiralama şirketinden kiralandığı ve incelemeye alınacağı kaydedildi. 


SİLAH BULUNDU, ‘TETİKÇİ GÖZALTINDA’
Saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka otomatik tüfeğin de bulunduğu kaydedilirken, gözaltına alınanlar arasında saldırıda tetiği çeken kişinin de yer aldığı iddia edildi.


ABDULLAH UÇMAK EMNİYET’TE
Bu arada, gözaltına alınanlardan Abdullah Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi, Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Uçmak’ın Pendik’teki bir adreste gözaltına alındığı öğrenildi.


“OLAYLA İLGİSİ YOK”
Uçmak’ın avukatı Ekrem Demirel, operasyondan önce görüştüğü müvekkilinin kendisine olayla hiçbir ilgisi olmadığını söylediğini bildirdi.


Müvekkiliyle görüşeceğini ifade eden Demirel, bu tür saldırı olaylarının ardından mağdurun eskiden husumeti bulunan kişilerle ilgili polisin çalışma yapmasının normal olduğunu, ancak henüz bu konuyla ilgili fazla söylenecek bir şey olmadığını kaydetti.


Uçmak’ın, Tatlıses ile ilgili iki dosyası bulunduğunu, bunlardan birinin kesinleştiğini, diğeriyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini anlatan Demirel, ”Operasyondan önce kendisiyle görüştüm. Bana olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Olaya karışma, azmettirme, yönlendirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi” şeklinde konuştu.


Avukat Demirel, Abdullah Uçmak’ın geçen yıl Eylül ayında cezaevinden çıktığını hatırlattı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ