Haber 16

İbrahim Tatlıses’le ilgili son gelişmeler!

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses silahlı saldırıya uğradı. İşte dakika dakika son durumu!

İbrahim Tatlıses’le ilgili son gelişmeler!
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Mart 2011
  • İbrahim Tatlıses’le ilgili son gelişmeler! için yorumlar kapalı
  • 286 KEZ OKUNDU







Bugün size daha iyi haberler vereceğiz. Sayın İnbrahim Tatlıses düne göre daha iyi bir durumdadır. Dün gece itibariyle kendi başına solunumunu sürdürebilir hale geldi. Cihazdan tamamen ayrıldı. Komutlarımızı algılıyor. Elimizi sıkıyor. Sağ bacağını ve sağ elini oynat dediğimizde komutlara cevap veriyor. Bu olumlu bir gelişme.

İKİ İLERİ BİR GERİ OLABİLİR

Filmleri de daha iyi. Yoğun bakımda tedavisi devam edecek. Fakat işler iki ileri giderken bir geri gelebilir. Bunu ailesine de söyledik.

SOLDA PROBLEM VAR

Sol tarafından problem var ve devam ediyor. Şu anda onu sorgulamıyoruz. Kendisinden böyle bir talepte bulunmadık. Daha sonra fizik tedaviyle bunu aşabilir.

Hayati tehlikesi buraya geldiğinde yüzde 80’lerdeydi şimdilerde ise yüzde 10’larda.

“İYİYİM” DİYOR

Kendisine nasılsınız dediğimizde “İyiyim” şeklinde cevap veriyor..

 

SAAT 11:00

PARMAKLARINI OYNATIYOR MU?


Gazetecilerin “Tatlıses’in parmaklarını oynattığı söyleniyor” yönündeki sorularını da yanıtlayan Çuhadaroğlu, “En doğru bilgi bizden ve aileden aldığınız bilgilerdir. Dışarıdan duyduklarınıza itimat etmeyin. Uyandırma süreci bir anda olan birşey değildir. Beyin içinde tahribat çok hızlı olur ama düzeltme süreci zaman alır. Bu tam anlamıyla bir anda uyandırma değildir. Bu bizim teknik olarak kullandığımız bir terimdir” dedi.


İyileşmenin ne kadar zaman alacağı sorusuna ise Çuhadaroğlu, “Bir süre verirsek bu yanlış olur. O sürenin dışında başka şeyleri konuşuyor olabiliriz. Sadece hastaneye geldiği zamanki durumuna göre daha iyi bir noktadayız. Çok fazla olmasa da iyiye gidiş var diyebiliriz” diye konuştu


 

SAAT 10:45-Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu ve İbrahim Tatlıses’in tedavisiyle ilgilenen doktorlar bir basın açıklaması yaptı. Doktorlar Tatlıses’in uyandırılması için verilen ilaçların iki kademe azaltıldığını ve uyandırmanın da aşamalı olarak yapılacağını duyurdu. Doktorları, Tatlıses’in hayati riskinin devam ettiğini de ekledi. Öte yandan Şişli Belediye Mustafa Sarıgül’ün Tatlıses’in uyandırıldığı ve iki saat uyanık kalacağı yönündeki açıklaması da doktlar tarafından yalanlandı.

 

İbrahim Tatlıses’in doktorları şu açıklamayı yaptı:

 

“Kötüye giden bir şye yok. Kafa içi basıncını düşürmek için tedavi devam edecek. Derin uyutmadan giderek ilaçları azaltmaya geçtik. Bu da düne göre pozitif durumu göstermektedir. Ama tablo ağır bir tablodur. Hasta yoğun bakımdan çıkmadığı sürece hayati risk devam etmektedir. Umarım daha ileri saatlerde daha iyi haberler vereceğiz.

Uyandırılma süreci bir anda olup biten bir şey değil. İlaçların dozunu azaltıyoruz demek, kendisine uyutmak için verdiğimiz ilaçları iki basamak aşağıya çekiyoruz.

Beyin çok birebir çalışmadığı için bir zaman vermek mümkün değil. 3-5 gün içerisinde bile demek doğru değil.

Geldiğine göre hafif bir iyilik hali olduğunu söyleyebiliriz…

Buraya gelen ziyaretçiler, sanki hastayla konuşmuş ya da bizden bilgi almış gibi haberler yayıyorlar. Bakın Tatlıses’in durumu hakkında bilgiyi bizler sadece aile ve sizlere bizzat veriyoruz. Lütfen bunların dışında verilen bilgileri dikkate almayın.

 

SARIGÜL: UYANDIRILDI

 

Başından yaralanan ve uzun süren ameliyatlar sonucunda uyutulan ibrahim Tatlıses için kritik saatler. Ünlü satançı doktoları tarafından az önce uyandırıldı ve 2 saat uyanık kalacak.

TGRT Haber İbrahim Tatlıses’le ilgili müjdeli haberi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül verdiğini alt yazı olarak geçti.

 

SAAT 10:00-Başından yaralanan ve uzun süren ameliyatlar sonucunda uyutulan ibrahim Tatlıses için kritik saatler. Ünlü satançı doktoları tarafından az önce uyandırıldı ve 2 saat uyanık kalacak.

İbrahim Tatlıses’le ilgili müjdeli haberi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül verdi…

CNNTürk ise doktorlarının Tatlıses’i uyandırmak için ilacı kestiklerini duyurdu…

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, Tatlıses’in durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, bugün saat 10.00’da son tetiklerini yapacaklarını ve ünlü satançının uyandırıkıp uyandırılmayacağına karar vereceklerini açıklamıştı.

Tatlıses’in tedavisinde gelinen aşama birazdan netlik kazanacak ve doktorlarının açıklamasını  naklen aktarılacak…

 

“DAHA İYİ DURUMDAYIZ”

 

Başhekim Çağlar Çuhadaroğlu dün yaptığı son açıklamada Tatlıses’in durumuna ilişkin şunları kaydetmişti: “Şu an yoğun bakımda tutuluyor ve hâlâ uyutuluyor. Ameliyat sonrasından daha iyi durumdayız ama yüksek risk devam ediyor. Her şey hekimlerimizin kontrolü altında. Düzenli aralıklarla bilgi vermeye devam edeceğiz. Yarın bizzat ben sabah 10’da bir basın toplantısı daha yapacağım.

 

“YENİ BİR AMELİYAT GÖRÜNMÜYOR”

 

Hastada bir olumsuzluk gelişmediğinde hayati riskininin azaldığı belirtilir. Ama hâlâ yüksek risk devam etmektedir. Yarın sabah bilgisayarlı tomografi çekilecek. Hangi derinlikte uyutulacak ya da uyandırılacak ona karar verilecek. Şimdilik yeni bir ameliyat gözükmüyor.”

 

SAAT 01:30Şişli Büyükdere Caddesi üzerinde silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in durumu ile ilgili olarak hastaneden açıklama yapıldı. Tatlıses’in vücudundan kurşun çıkarılmadığı, beynin sol bölümünde hasar oluştuğu ve beynindeki ödeme yönelik ünlü sanatçının uyutulduğu açıklandı.
Dün gece silahlı saldırıya uğrayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses için kritik saatler başladı. Hala uyutulmaya devam eden Tatlıses’in sağlık durumu hakkında akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi.

İşte o açıklama:

“Yaralanmalarla ilgili kafatasında bir çatlak ve beyinde bir hasar vardı. Beyin tabii ki açılıyor ama tüm beynin açılıp dışarıdan komple görünmesi söz konusu değildi. Beynin motor kısmı, yani hareketi sağlayan sol tarafındaki bölümde bir hasar vardı. Oradaki kanama durduruldu. Plastik cerrahımız da bölgeyi uygun şekilde dikip hastayı yoğun bakıma aldı.


 


KAFASINDAN KAÇ KURŞUN ÇIKTI?

 

İbrahim Tatlıses’in üstünden kurşun çıkartılmadı. Yalnızca yaralanma tespit edildi. Olay adli bir olay, çok da detay vermemeliyim. Ama sadece şunu söyleyeyim; kafa bölgesinde yaralanma olunca doğal olarak yüze doğru kan geliyor, bu da insanları yanıltmış olmalı.
Uyutma kararını beyinde ödem geliştiği için aldık. İlaçla uyutup iyileşmesine fırsat tanıdık.

24 saat sonra bilgisayarı tomografi ile yeni bir teşhis yapacağız. İlk kontroller olumlu görünüyor.

Ameliyattan ilk çıktığı ana göre daha iyi. Böyle bir yaralanma sonrası ilk saatlerde yeni bir kanama olmaması bile olumlu olarak değerlendiriliyor.” dendi.

Aile yakınlarının “sol tarafında felç var, şarkı söyleyemeyecek” gibi açıklamaları da soruldu. Cevap olarak şöyle söylendi: “Evet sol tarafta bir sorun var ama bu durum kesin konuşmak için yeterli değil. Biz her değerlendirmeyi halkımız ile paylaşacağız. Bu tek ağızdan olacak, hastane yönetimi tarafından yapılacak.”

 

SAAT 17.09 BAŞHEKİM: OLUMSUZ BİR GELİŞME YOK

 

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’in şu anki durumunun ameliyattan sonraki durumundan daha iyi olduğunu belirterek, ”Çekilen bilgisayarlı tomografide de ameliyat sonrasında olumsuz bir gelişme olmadığının işaretlerini görüyoruz” dedi.

Çuhadaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ”Açıklamadan önce bizzat kendisini ziyaret ettim. Şu anki durumu ameliyattan sonraki durumundan daha iyi. Çekilen bilgisayarlı tomografide de ameliyat sonrasında olumsuz bir gelişme olmadığının işaretlerini görüyoruz” dedi.

Tatlıses’in, bu tür yaralanmalara sonucu gerçekleştirilen operasyonlar ardından beyinde görülen ödemi engelleyebilmek amacıyla kendileri tarafından uyutulduğunu dile getiren Çuhadaroğlu, ”Yarın sabah saatlerinde çekilecek bilgisayar tomografi sonrasında, uyandırılıp uyandırılmayacağı beyin cerrahisi ve yoğun bakım ekibimiz tarafından değerlendirilecektir” diye konuştu.

Çağlar Çuhadaroğlu, Tatlıses’in ameliyat sonrasındaki durumdan daha iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, her şeyin hekimlerin kontrolü altında devam ettiğine dikkati çekti.

 

-”HASTANE YÖNETİMİ DIŞINDA VERİLEN SAĞLIK HABERLERİNE İTİBAR ETMEYİN”-

 

Yönetim olarak düzenli aralıklarla basın mensuplarına bilgi vermeye devam edeceklerini vurgulayan Çuhadaroğlu, şöyle devam etti:

”Yarın sabahki kontrolden sonra, bizzat kendim saat 10.00’da basın toplantısı yapacağım. Bu süreç içerisinde Acıbadem Maslak Hastanesi yönetimi dışında, sizlere verilen sağlıkla ilgili bilgilere lütfen itibar etmeyin. Biz ailenin de bilgisi dahilinde bu bilgileri ekibimizden toplayarak, yönetim olarak sizlere sunuyoruz. Çünkü izlediğimiz kadarıyla, çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde, çeşitli internet sitelerinde gerçeği yansıtmayan bilgiler dolaşmaktadır. Tekrar söylüyorum, sayın İbrahim Tatlıses’in sağlığı ile ilgili tek bilgi kaynağı Acıbadem Maslak Hastanesi yönetimidir.

Bu da sizlere yapılan toplu basın toplantıları ile bildirilecektir. Bunun dışında tek görüşmeler bir karışıklığa yol açmasın diye kabul edilmemektedir. Bu aile tarafından kabul edilmiş bir yaklaşım tarzıdır.”

Bir gazetecinin ”Hayati risk azaldı diyebilir miyiz?” şeklindeki sorusuna Çuhadaroğlu, bu tür operasyonlardan sonra hastane ekibinin her geçen zaman hastada bir olumsuzluk gelişmediğinde hayati riskin gitgide azaldığını bildirdiğini belirterek, ”Ama hala yüksek riskli durum devam etmektedir” şeklinde yanıt verdi.

 

Yarın sabah çekilecek bilgisayarlı tomografiden elde edilen sonuca göre Tatlıses’in hangi derinlikte uyutulacağına ya da uyandırılacağına karar verileceğini ifade eden Çuhadaroğlu, ”Tatlıses tam anlamıyla iyileşebilecek mi? şeklindeki soruya ise ”Bu zamanla anlayabileceğimiz bir şey. Bu tür operasyonlardan, yaralanmalardan sonra oldukça uzun süre bu tür sorunlar devam edebilir. Biz bu operasyonla uzun bir yola aslında başlamış bulunuyoruz. Şu anda temel hedefimiz sayın Tatlıses’in yaşamda kalması, bundan sonra yapacağı etkinliklere ya da olası durumlara ancak daha sonra yanıt verebiliriz. Şu an çok erken” diye konuştu.

Şu anda yeni bir ameliyata gereksinim olmadığını belirten Çuhadaroğlu, her şeyin yolunda gittiğini belirtti.

 

Basın açıklamasına katılan avukat Rahmi Özkan da, bu saldırı dolayısıyla, ilgisini esirgemeyen ve iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

”Basın mensuplarına da olayı takip ettiği için teşekkür ederim. Bu durumda yapılacak başka hiçbir şey kalmıyor. Kulun yapması gereken her şey uygulanıyor. Bu bakımdan hastanenin gösterdiği yakın ilgi ve çabadan dolayı yetkililere teşekkür ederim.”

Bir gazetecinin, İbrahim Tatlıses’in tehdit edildiği şeklinde söylemler olduğunu sorması üzerine ise Özkan, ”Son olayla ilgili en ufak bir durum yok. İbrahim bey böyle bir şeyi açıkça ifade etmedi. Ama eğer ki gizli olarak böyle bir bilgi verdiyse ona bir ş

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ