Haber 16

İhale alan Karamehmet maaş ödemiyor!

Devlet Bakanı Arınç, lafını esirgemedi medya patronuna çattı. Nedeni ise aldığı ihaleler değil çalışanına vermediği paralar!

İhale alan Karamehmet maaş ödemiyor!
  • Medya-Magazin / Son Dakika
  • 30 Ağustos 2010
  • İhale alan Karamehmet maaş ödemiyor! için yorumlar kapalı
  • 323 KEZ OKUNDU

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, isim vermedi ancak Karamehmet Grubu’na yönelik bugün Türk medya tarihine geçecek çok önemli bir ayıbı yüze çarpttı! Arınç, devletten milyonları vererek iş alan medya patronunun, medyadaki çalışanlarına 6 aydır maaş vermediğini söyleyerek üstü kapalı uyarıda bulundu! 

Medya çalışanlarının özlük haklarının güçlendirilmesinin hükümetin öncelikleri arasında olduğunu belirten Bakan Arınç, basın sektöründe
patronlarla çalışanlar arasında tamamen ters orantılı bir gelişme olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde enerji konusunda üst üstte ihaleler yapıldığını anımsatan Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ihalelere kimisi 3 milyar dolar vererek, kimisi 6 milyar dolar vererek girdi. İsmini vermeyeceğim, az çok tahmin edeceksiniz. Bizim de hükümet olarak gözlerimiz faltaşı gibi açıldı. Bu kadar yüksek parayı da nasıl







 AKŞAM’DA MAAŞ REZALETİ


Gazeteciler.com, Akşam gazetesinde aylardır maaş yok. Evlerine haciz gelen, yol parası bulamadığı için işe gidemeyen bu nedenden dolayı fırça yiyen gazetecilerin sesi soluğu oldu. 


Akşam çalışanları, yaşadıkları rezaleti mailler aracılığıyla aktarırken, grup içerisindeki ayrıcalıklar ise bazı çalışanları canından bezdirdi.


veriyorlar diye. Birleştiler, bir araya geldiler. Kimisi bu bölgenin, kimisi Ege’nin, kimisi başka bir bölgenin elektrik dağıtım işini aldı. Şimdi onları alanların içindemedya patronlarından da var. O medya patronunun televizyonunda çalışanlar 6 aydan beri maaş ve ikramiyelerini alamıyorlar. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Ama 6milyar doları bastırıp, ihale alabiliyor.

“Kendisi için önemli olanın bir patronunun 3 ile 6 milyar dolar çıkarıp masanın üzerine koyarak ihaleyi alması olmadığını dile getiren Arınç, öncelikle çalışanlarının hakkını vermesi, onların alın terini karşılaması, onların akşam eve giderken alın terini, evine ekmek ve yiyecek olarak, çocuklarının göz yaşının karşılığı olarak götürmesi gerektiğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ