Haber 16

İktidarı Kızdıracak Sözler

MHP’li Vural da Başbakan Erdoğan gibi sertti. Erdoğan’ın iftira iddiasına aynıt sertlikte karşılık verdi.

İktidarı Kızdıracak Sözler
  • Politika / Son Dakika
  • 21 Ağustos 2010
  • İktidarı Kızdıracak Sözler için yorumlar kapalı
  • 296 KEZ OKUNDU

İktidar partisi ile MHP arasındaki PKK ile pazarlık polemiği sürüyor. İzmir’de hayır oyu için esnaf ziyaretine çıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın sözleri AK Parti kurmaylarını iyice kızdıracak:

”Bugün AKP referandumda ‘Evet’ çıkarmak için PKK’den bile medet umacak hale gelmiştir. Türkiye terör örgütü ile pazarlık sürecine sokulmuştur”


Halk oylamasında ”Hayır” oylarının yüksek çıkacağını savunan Vural,
”Başbakanı ‘Hayır’ korkusu sardığını iddia etti.

”PKK İLE PAZARLIK” İDDİASI

Oktay Vural, AK Partinin referandumda ”Evet” oyu çıkabilmesi için ”PKK’dan bile medet umacak hale geldiğini” ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

”PKK ile masaya oturmak alçaklıktır, PKK’dan medet ummak alçaklıktır. ‘PKK ile anlaşıldığına ilişkin ifadeyi MHP getiriyor’ diyen Başbakan. Ama İmralı yöneticilerinin ‘Devletle anlaştık’ ifadeleri karşısında dut yemiş bülbüle döndü. Onlara laf söyleyemiyor, MHP’ye ‘alçakça iftira ediyor’ diye gerçekleri saklamaya çalışıyor. Mızrak çuval sığmıyor, 18 Ekim’de Habur’da İmralı elçilerini kabul eden sen değil misin?”

PKK terör örgütünün eylemsizlik açıklaması ile ABD’nin Irak’tan askerlerini çekmesinin aynı döneme denk geldiğini vurgulayan Vural, şöyle devam etti:

”Başbakan; bir, Habur’da PKK terör örgütünün elçilerini kimin aracılığı ile kabul ettin? Nerede pazarlıklar yaptın? İki, Barzani’den PKK için aracı olmasını istedin mi? Üç, Talabani’ye ‘İmralı ile hükümet, devlet yetkilileri görüşüyor, burada ifade edilen görüşler benim görüşlerim’ dedin mi? demedin mi? İmralı canisi ‘4 kez görüşüldü, verilen sözler yerine getirilmedi’ derken, hangi sözleri verdiniz? Son olarak 28 Temmuz, 11 Ağustosta kiminle ne görüştün? Hangi anlaşmaları yaptınız? Bunları açıklayın.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ