Haber 16

İlk kafile yurda döndü

2 yaralı Ankara’da. Diğer yaralılarla birlikte cenazeler ve aktivistler de bu gece Türkiye’de olacak

İlk kafile yurda döndü
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Haziran 2010
  • İlk kafile yurda döndü için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

Türkiye’den Gazze’ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere İsrail’in  saldırısında yaralanan iki kişiyi taşıyan Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı Etimesgut Havaalanı’na indi. Yaralılar buradan Atatürk Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılar, müdahale ve tedavi için tüm hazırlıkların tamamlandığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınacak.


Havaalanında bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’ya getirilenlerden birisinin Türk vatandaşı İmdat Avli diğerinin de İrlandalı olduğunu belirtti. Bakan Akdağ, iki askeri uçağın da toplam 17 yaralıyla 22.45’te Türkiye’ye hareket ettiğini bildirdi.


Akdağ, ”İki yaralımızı, genel durumları yolculuğu şu anda kaldıramayacağı için İsrail’de bırakmak zorunda kaldı arkadaşlarımız. Onların durumlarını da takip ediyoruz. Yolculuğa elverişli duruma geldikleri ilk anda bu iki yaralımızı da alarak Türkiye’ye getireceğiz” dedi.


TÜRKİYE’YE NAKLEDİLEN YARALILARIN İSİMLERİNİ AÇIKLADI
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçaklarla yurda getirilen yaralıların kimliklerinin belirlendiği bildirildi.

Açıklamaya göre, askeri ambulans uçakla nakledilen yaralıların kimlikleri şöyle:

”Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdülhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç, Mustafa Beterhan, Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyettin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Coşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın.”

Sağlık Bakanlığı uçak ambulansı ile getirilen yaralıların ise İmdat Avli ile İrlanda vatandaşı Almahti Alharati olduğu bildirildi.


CENAZELER VE GÖNÜLLÜLER DE GELECEK
Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in saldırıda bulunduğu Gazze’ye yardım götüren gemilerde bulunan gönüllülerle birlikte saldırıda hayatını kaybeden 9 kişinin cenazelerinin de getirileceği bildirdi.

Başkanlığın yazılı açıklamasında, kısa süre içerisinde, İsrail’den hareket edecek THY’ye ait üç uçak ile 450 civarında gönüllünün Türkiye’ye döneceği ifade edildi.

Açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek uçaklarla saldırıda hayatlarını kaybeden 9 kişinin cenazelerinin de getirileceği belirtildi.


TAKSİM’DE BEKLEYİŞ
Taksim Meydanı’nda toplanan kalabalık bir grup, Gazze’ye insani yardım götüren gönüllülerin Türkiye’ye dönüşünü bekliyor.


Akşam saatlerinden itibaren küçük gruplar halinde Taksim Meydanı’na gelenler, çeşitli pankartlar açarak Türk ve Filistin bayrakları taşıdı.

Taksim Meydanı’nda bir platform kurulurken, sloganlar eşliğinde bekleyişini sürdüren gruptakilerin sayısı sürekli artıyor. Göstericiler, aktivistler gelene kadar meydandan ayrılmayacak.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail’den gelecek yardım gönüllülerini karşılamak üzere İstanbul’a geldi.


Atatürk Havalimanı’nda kısa bir açıklama yapan Arınç, “Arkadaşları karşılamak üzere buraya geldik. Oradaki işlemlerin bitmesini ve arkadaşların buraya gelmesini bekliyoruz” dedi.


Dışişleri Bakanlığından, “Tek bir kişi kalsa dahi uçaklar hareket etmeyecek” açıklaması gelmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ