Haber 16

İlk sözü ‘Annemi seviyorum’ oldu

Haliç Köprüsü’nde işkence yapılmış bir halde bulunan 5 yaşındaki Bedrettin’in hayati tehlikesi sürüyor.

İlk sözü ‘Annemi seviyorum’ oldu

Okmeydanı Hastenesi doktoru Cumali Aksoy ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, Haliç Köprüsü üzerinde işkence yapılmış bir halde bulunan 5 yaşındaki Bedrettin için ortak açıklama yaptı.

Doktor Aksoy, Bedrettin’in hastaneye geldiği zamandaki durumunu şu sözlerle anlattı: “Sol gözde şişlik ve morarma, yüzünde yüzeysel sıyrıklar, sol kulağında az miktarda kan, başının sol tarafında hafif bir sıyrık vardı. Çekilen bilgisayarlı beyin tomografilerinde de küçük bir çökme kırığının olduğu gördük. Ancak bu kırığın altında bir beyin kanaması yatmıyordu.”

Çocuğun uykuya meyilli bir durumu olduğunu söyleyen Aksoy, şöyle konuştu: “Ameliyatlık bir durumu yoktu. Bilinç durumu değerlendirilerek acil müdahalede bulunulmadı. Kulak-burun-boğaz, üroloji, ortopedi genel cerrahi, plastik cerrahi gibi doktor arkadaşlardan da yardım aldık. Onların tespitlerinde bir şey görülmediği söylendi.”

‘ÇOK ZEKİ BİR ÇOCUK’

“Çok zeki” dediği Bedrettin’le konuşmasını anlatan Dr. Aksoy, “Boğazında muhtemelen ip izi var, yüksekten atılmış. Kendi gayreti ile köprüye kadar çıkıyor, sabah orada bulunuyor” dedi.


HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Bedrettin’in bugün daha iyi olduğunu belirten Aksoy, “Ancak hayati tehlikeyi tam olarak atlattığını düşünmüyoruz, takibimize devam ediyoruz. 2-3 gün daha burada tutarız” diye konuştu.

İNALTEKİN: ‘ANNEMİ SEVİYORUM’ DİYE AĞLADI

Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin ise hastane yetkililerine küçük Bedrettin’in tedavisinde gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.

‘ANNEMİ SEVİYORUM’ DEDİ

Bakıcı anne ve psikoloğun da aralarında bulunduğu özel bir mobil ekiple gece hastaneye geldiklerini belirten İnaltekin, “Geldiğimizde yoğun bakımdaydı. Ekibimizle destek verdik. ‘Annemi istiyorum, annemi seviyorum’ diyerek ağladı. Çok akıllı bir çocuk” dedi.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR

Bedrettin’in en küçüğü 1, en büyüğü ise 11 yaşında olmak üzere 4 kardeşi olduğunu belirlediklerin ifade eden İnaltekin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın talimatıyla çocukların koruma altına alacaklarını söyledi.

DAHA ÖNCE CEZA VERİLMİŞ

Ailenin Adana’nın Kozan ilçesinden İstanbul’a geldiklerini öğrendiklerini söyleyen İnaltekin, “Çocuklar dilencilik, mendil satıcılığı yapmış. Aile hakkında daha önce Kabahatlar Kanunu uyarınca ceza kesilmiş” diye konuştu.

AİLEYE SUÇ DUYURUSU

Çocuğa şiddetin kim ya da kimler tarafından uygulandığını bilmediklerini söyleyen İnaltekin, aile hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını da sözlerine ekledi.


OLAYLA İLGİLİ BEŞ ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Beyoğlu’nda 5 yaşında bir çocuğun darp edilmiş halde bulunması olayına ilişkin yaşları 10-18 arasında değişen beş çocuk gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Halıcıoğlu’nda metrobüs durakları yakınında 5 yaşındaki B.K’nın yaralı olarak bulunmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma çerçevesinde, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaşları 10-18 arasında değişen beş çocuk gözaltına alındı. Çocukların işlemlerinin sürdüğü, B.K’nın babası Ahmet ile annesi Gülseren K’nın da bilgisine başvurularak serbest bırakıldığı öğrenildi (NTV)





B.K’NIN, BÖLGE KAVGASI YÜZÜNDEN 11 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK TARAFINDAN DARP EDİLDİĞİ ANLAŞILDI

Beyoğlu’nda darp edilmiş olarak bulunan B.K’nın 11 yaşındaki bir çocuk tarafından, aynı bölgede mendil satmaması amacıyla dövüldüğü belirlendi.

Alınan bilgiye göre, B.K’nın darp edilmesi olayına ilişkin, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 yaşındaki M.S ile akrabaları S.S ile H.S de gözaltına alındı. Yapılan inceleme sonucu, B.K’nın Halıcıoğlu Haliç Köprüsü üzerindeki metrobüs durağı yakınlarında, M.S tarafından aynı bölgede mendil satmaması amacıyla dövüldüğü ortaya çıktı.

Bu arada, yaşları 13’ten küçük olan M.S ile diğer 2 akrabasının da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde korunma altına alınacağı öğrenildi.

Öte yandan, aynı bölgede mendil sattığı gerekçesiyle gözaltına alınan yaşı 13’den büyük bir çocuğun da ailesine teslim edileceği bildirildi.

BEDRETTİN’İ DÖVEN ÇOCUKLAR, ÇOCUK ESİRGEME YURDU’NA GÖNDERİLDİ

Halıcıoğlu metrobüs durağı yakınında yol kenarında baygın halde bulunan 5 yaşındaki Bedrettin K.’nın, aynı bölgede mendil satıp dilenen çocuklar tarafından bu hale getirildiği ortaya çıktı. Bedrettin’i döven çocuklardan M.S. ve F.S. savcılık kararıyla polis ekipleri tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna götürüldü.

Bedrettin’i Zincirlikuyu’dan alarak metrobüsle Halıcıoğlu’na getiren ikisi kardeş 3 çocuk, Üsküdar’daki Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirildi. M. S. (12), H. S. (13) ve F. S. (11) isimli çocukların, Bedrettin’i döven çocuklar olduğu, M. S. ve H. S.’nin kardeş, F. S.’nin de amca çocuğu olduğu öğrenildi. Çocukların, aynı bölgede mendil satıp dilenen küçük Bedrettin’i Zincirlikuyu’dan alıp, metrobüsle Halıcıoğlu’na getirdikleri, burada bağlı olan M. S.’ye ait köpekle Bedrettin’i korkutup bayılana kadar dövdükleri iddia edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ