Haber 16

İnönü’de YIKIM! 2-4

Kritik derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu. Maça golle başlayan konuk ekip, bir anda geriye düştü. İkinci yarının başında oyunu rakip sahaya yıkan Kartal, kırmızı kart ve penaltıyla durdu. Sazı eline alan Alex, takımını coşturdu.

İnönü’de YIKIM! 2-4
  • Son Dakika / Spor
  • 20 Şubat 2011
  • İnönü’de YIKIM! 2-4 için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU

Futbolseverlerin merakla beklediği maç geldi çattı, Dolmabahçe’de derbi günü. Beşiktaş ilçesini siyah-beyaza boyayan taraftarlar, Beşiktaş Çarşı’da tezahüratlar yapıp meşaleler yakarak maç saatini bekledi. Bursa maçı öncesi yaşananların tekrarlanmaması için güvenlik güçleri de yoğun uğraş verdi.


A Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink tribünde, ama Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören cezası nedeniyle yok. Geçen sezonun son haftasındaki Fenerbahçe-Trabzonspor maçına göndermede bulunan siyah-beyazlılar, “Sahaya atlayın, şampiyonluk kutlayın” diye tezahürat yapıyor. Kiev maçından sonraki açıklamaları sebebiyle Schuster’e ise tepki var.


Fenerbahçe’de derbi maç öncesi en çok merak edilen konu kuşkusuz idmanda sakatlanan Gökhan Gönül’ün durumuydu. Milli futbolcu sağ bekteki yerini alırken, iyileşen Emre Belözoğlu ve Dia da ilk 11’de şans buldu. Burnu kırılan Andre Santos ise beklendiği gibi maskeyle sahaya çıktı.


Kiev yenilgisinin moral bozukluğunu üzerinden atmak isteyen Beşiktaş’ta Rüştü, 98 gün sonra kaleyi devraldı. Hafta içinde kötü bir performans sergileyen Hilbert’in yerine Ekrem’e şans veren Schuster, Bobo ve Sivok’u kadroya almazken, ön liberoda Necip ve Ernst’i görevlendirdi. Savunmada Ferrari’nin partneri Toraman oldu.


Maç öncesi yardımcı hakem Bahattin Duran ile Beşiktaş kaptanı Guti arasındaki samimi görüntüler var. Öyle ki Durmaz’ın imza verme esprisi, İspanyol yıldızı neşelendiriyor. Fenerbahçe, çoğu derbide olduğu gibi Beşiktaş deplasmanında da golü erken buldu. 5. dakikada kazanılan frikikte topun başına Alex geldi. Brezilyalı’nın ceza sahasına ortasını Necip, ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarına gönderdi: 0-1.


Maçın başında Niang’a yaptığı faul nedeniyle uyarı alan Ekrem, 12. dakikada Dia’ya da sert girince sarı kartla cezalandırıldı. 13’te sağdan ceza alanına giren Quaresma’nın, Santos’u geçtikten sonra gönderdiği şut çerçeveyi bulmadı. 17’de ceza sahasında Toraman’ı çalımlayan Dia’nın sert şutunu Rüştü çıkardı.


Bir kart da Santos’a çıktı. Quaresma’yı faulle durduran Sambacı, sarı kart gören ikinci isim oldu. 20’de şık bir çalımla iki rakibinden sıyrılan Niang, 60 metre top sürdükten sonra sert vurdu. Rakibine gol izni vermeyen Rüştü, hemen ardından Emre’nin köşeye giden vuruşunu parmaklarının ucuyla kurtardı.


Fenerbahçe, 24. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Alex’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Dia, direk engeline takıldı. Bir saatlik bölüm ger,de kalırken, sadece Q7’nin çabası ev sahibi için yeterli değil. 36’da Simao’nun sert şutunda kaleci Volkan başarılı. Dakikalar 43’ü gösterdiğinde Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Soldan ceza sahasına giren Ekrem’in, Santos’u geçtikten sonra sol ayağıyla müthiş şutu filelerle buluştu: 1-1.


Soyunma odasına eşitlikle giden Beşiktaş, 49. dakikada öne geçti. Simao’nun kullandığı frikikte top savunmadan döndü. Pozisyonu takip eden İbrahim Toraman, düzgün bir vuruşla skoru 2-1’e getirdi.


Siyah-beyazlılar, ikinci golden sonra baskısını arttırdı. 55’te soldan ceza sahasıan giren Quaresma’nın şutu çerçeveyi bulmadı. Beşiktaş, 60’da üçüncü gol çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Almeida, kaleci Volkan’ın üzerine vurdu. Cüneyt Çakır, 63. dakikada Lugano’ya dirsek atan Ferrari’ye kırmızı kart gösterdi ve beyaz noktayı işaret etti. Penaltıyı kullanan Alex, İnönü Stadı’nda beraberliği getiren golü attı: 2-2.


Niang, 69. dakikada Dia’nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Necip son anda araya girdi. Schuster, kırmızı kart sonrası Necip-Aurelio hamlesini yaptı. 73’te Alex, Emre’nin soldan yaptığı ortayı güzel bir kafa vuruşuyla tamamladı: 2-3.


Fenerbahçe, golleri ardı ardına buluyor. Dolmabahçe’de hat-trick yapan Brezilyalı yıldız, ligde gol sayısını 15’e yükseltti. Dia’nın savunmanın arkasına gönderdiği ara pasını iyi kontrol eden Alex, Rüştü’yi geçtikten sonra meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı: 2-4.


Sarı-lacivertli ekip, Ferrari’nin atılmasının ardında oyunda üstünlüğü tamamen eline geçirdi. Fenerbahçe’de Gökhan, 82’de yerini Bekir’e bıraktı. Ancak Bekir, oyuna girdikten 2 dakika sonra sarı kartla cezalandırıldı. 89’da Mehmet Topuz, Alex’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı, ama öncesinde ofsayt bayrağı havada.


Bu sonuçla 32 puanda kalan Beşiktaş, ligin ikinci yarısında oynadığı 5. maçta 3. yenilgisi aldı. Aykut Kocaman yönetiminde 6’da 6 yapan Fenerbahçe ise 50 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunun sahibi oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ