Haber 16

iPhone 5 in arızası şok etti

ABD ve Avrupada bugün ön sipariş verilmeye başlanacak olan Appleın son akıllı telefonu iPhone 5te yine anten sorunu çıktı.

iPhone 5 in arızası şok etti
  • Gündem / Son Dakika
  • 14 Eylül 2012
  • iPhone 5 in arızası şok etti için yorumlar kapalı
  • 266 KEZ OKUNDU

4. nesil iletişim (4G) teknolojisine uyumlu olan iPhone 5’in, 4G LTE şebekesinde aynı anda hem ses hem de data/veri iletişimi yapabilmesi için üçüncü bir antene ihtiyacı olduğu belirlendi. New York Times’ın ABD’deki iPhone tedarikçisi GSM operatörlerine dayandırdığı habere göre ABD’deki operatörlerden Verizon ve Sprint’in 4G şebekesi üzerinden iPhone 5 kullanacaklar, ses iletişimi sırasında internete bağlanamayacak veya internete bağlıyken de cepten ‘Alo’ diyemeyecek. ABD’li diğer büyük GSM operatörü AT&T’nin 4G şebekesinde böyle bir sorunun yaşanmayacağı belirtildi.


 

TÜRKİYE ETKİLENMEYECEK ÇÜNKÜ…

iPhone 5’te 2 anten kullanan Apple’ın Verizon ve Sprint dışında Avrupa’daki 4G’ye geçen ülkelerdeki operatörlerin şebekelerinde gelecek 2 yıl içinde 4G LTE şebekesinin, 3. bir antene gerek kalmadan eş zamanlı ses ve data iletişimine imkan verecek şekilde gelişmesi bekleniyor. Bu konuda Türkiye ise yeni nesil iletişimde geç kalmış olmanın faydasını görecek! Türkiye’de henüz 4G şebekesi olmadığı için

iPhone 5 ile bu iletişim sorunu yaşanmayacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ