Haber 16

İran’la aramıza ateist girdi!

Dünya basını bugünlerde Türkiye’nin adını konuşacak. İran’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan ateist kadının akibeti merak konusu.

İran’la aramıza ateist girdi!
  • Dünya / Son Dakika
  • 26 Kasım 2009
  • İran’la aramıza ateist girdi! için yorumlar kapalı
  • 336 KEZ OKUNDU

Türkiye’ye sığınan ve ülkesinde idam edilmesi muhtemel görünen İranlı ateist kadının iade edilip edilmeyeceği belirsiz.

İran’da idam cezası alması kesin gözüken ateist lider Nigar Azizmuradi kaçarak geldiği Türkiye’de tutuklandı.

Türkiye’nin önüde iki seçenek var, ya Zizmuradi’yi İran’a iade edecek ve bir anlamda asılmasına göz yumacak ya da başka bir ülkeye sınırdışı edecek.


RAELYAN TARİKATININ LİDERİ

Azizmuradi aslında insanoğlunun Tanrı tarafından değil, uzaylılar tarafından yaratıldığına inanan ve birçok ülkede “sapkın bir tarikat” olarak görülen Raelyen Hareket’in İran’daki lideri.

Otomobil yarışı muhabiri Fransız Claude Vorilhon tarafından 1974 yılında kurulan ‘UFO tarikatının” sözcüsü Brigitte Boisselier’in yaptığı açıklamada, İran’dan birkaç gün önce kaçan Nigar Azizmuradi’nin, Türkiye’de “uygun pasaportu olmadığı için” tutuklandığını belirterek şunları söyledi:


“70 BİN ÜYEMİZ VAR”

“Ne yazık ki bize gelen bilgiye göre Azizmuradi İran’a iade edilecek. Ateist olduğunu açıkladığı için burada idam cezasına çarptırılması kesin. Hareketimizin 70 binden fazla üyesi onun ölmesini engellemek için seferber oldu. Dünya çapında tüm Türk büyükelçilikleri önünde gösteriler yapıp, bu cesur kadının durumunu uluslararası yetkililerin dikkatine sunacağız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ