Haber 16

İsrail Elçiliğimize saldırı!

Tel Aviv’deki Türk elçiliğindeki çatışmada en az bir kişinin yaralandığını ve saldırganın bazı kişileri rehin tuttuğunu bildirildi…

İsrail Elçiliğimize saldırı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 18 Ağustos 2010
  • İsrail Elçiliğimize saldırı! için yorumlar kapalı
  • 276 KEZ OKUNDU


İsrail’in Tel Aviv kentinde bulunan Türk Büyükelçiliği’nde hareketli saatler. Büyükelçilik binasına giren Filistinli eylemci iki kişiyi rehin almaya çalışınca Türk korumalar tarafından vurularak etkisiz hale getirildi…

Tel Aviv kentindeki Türk Büyükelçiliği’ne giden Nadim İncaz isimli Filistinli, 18:30 sıralarında İsrail polisi ve türk korumaları geçerek büyükelçilik binasına girdi.


Sığınma talebinde bulunan Filistinlinin daha sonra iki kişiyi rehin almaya çalıştığı, bu sırada Türk korumalar tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği kaydedildi.


Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, büyükelçiliğe birinci katın camını kırarak giren şahsın, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiğini ve sorgulandığını belirtildi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, ”şahıs tarafımızdan sorgulanmakta; olay hakkında derinlemesine araştırma yapılmaktadır” denildi.


Büyükelçilik görevlilerinin herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığının kaydedildiği açıklamada, olaya ilişkin olarak da şu bilgiler verildi:


”Filistinli olduğunu iddia eden bir şahıs, elinde bıçak, benzin bidonu ve sonradan oyuncak olduğu anlaşılan bir tabancayla Tel Aviv Büyükelçiliğimize, birinci katına tırmanıp camını kırmak suretiyle girerek iltica etmek istediği yönünde bağırıp çağırmaya başlaması ve Muavin Konsolosu rehin almaya teşebbüs etmesi üzerine Büyükelçiliğimiz güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmiştir.”


Olayın, Türk toprağı olarak kabul edilen büyükelçilikte yaşanması nedeniyle, İsrail polisinin müdahale hakkı bulunmadığı, 32 yaşındaki Filistinlinin akıbetine Türk yetkililerin karar vereceği belirtildi. 

İsrail basını, söz konusu Filistinlinin psikolojik sorunları bulunduğunu ve dört yıl önce de İngiltere’nin İsrail Büyükelçiliği’nden sığınma istediğini öne sürdü…

DAVUTOĞLU: HERŞEY KONTROL ALTINDA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Tel Aviv kentindeki Türk Büyükelçiliği binasında yaşanan olayla ilgili olarak her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Kilis’te, şehit aileleri, partililer ve vatandaşlarla iftarta bir arayla geldi. Ahmet Davutoğlu, burada, bir gazetecinin Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğindeki eyleme ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

”Büyükelçiliğimizde her şey kontrol altında, merak edilecek bir durum yok. Bütün personelimiz tamamıyla güvenlik altında. Kendisinin Filistinli olduğunu belirten bir kişi, büyükelçiliğe gelerek iltica talebinde bulunuyor. Bu kişi etkisiz hale getirildi. Bu kişi gözetim altında ve sağlık durumu da iyi. Olayla ilgili olarak tetkikler sürüyor. Kendisi ve amacını tespit etmeye çalışıyoruz.”

SALDIRGAN İSRAİLLİ YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde rehin alma girişiminde bulunan saldırgan, İsrailli yetkililere teslim edildi. 

Saldırganın teslim edilmesiyle olay 7 saat sonra sona erdi. 

Yaralı olduğu dikkati çeken saldırgan, bir ambulansla götürüldü. Elini kaldırarak, İsrail polisine bağırmaya çalışan saldırgan, ambulans görevlilerince engellendi. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ