Haber 16

İsrail, İran’ı vuracak mı?

İsrail uçaklarının İtalya’da “uzun mesafeli saldırı” tatbikatı yaptığı ortaya çıktı. İsrail basınından Haaretz…

İsrail, İran’ı vuracak mı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Kasım 2011
  • İsrail, İran’ı vuracak mı? için yorumlar kapalı
  • 227 KEZ OKUNDU

İsrail uçaklarının İtalya’da “uzun mesafeli saldırı” tatbikatı yaptığı ortaya çıktı. İsrail basınından Haaretz gazetesine göre Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ı İran’a saldırmak için ikna etti.


Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun, 8 Kasım’da açıklayacağı İran raporu öncesinde bölgede tansiyon artıyor. Vatan’ın haberine göre, basına sızan raporda “Tahran’ın nükleer programının atom bombası yapmaya yönelik” olduğuna dair sağlam kanıtların bulunduğu belirtiliyor. Buna bağlı olarak İsrail’in, İran’ın nükleer tesislerini vuracağına ilişkin işaretler artıyor.


‘İT DALAŞI’ TATBİKATLARI NORMALDEN UZUN SÜRDÜ


Haaretz’e göre, önceki hafta pazar günü İsrail uçakları İtalya’ya ait Sardunya Adası’ndaki Decimomannu Üssü’ne indi. İsrail uçakları, beş gün boyunca burada İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ait Eurojet avcı uçakları, Alman Hava Kuvvetleri’nin Tornado av-bombardıman uçakları ve Hollanda Hava Kuvvetleri’nin F-16 avcı uçaklarıyla “it dalaşı” tatbikatları gerçekleştirdi.


Ancak, 2 hafta süren bu tip bir uzun menzilli tatbikatın erken bitirilmesi, İsrail’in bir hava saldırısına girişeceği iddialarını güçlendirdi.


TAHRAN İSRAİL’E MEYDAN OKUDU


İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzebadi, “ABD’li yetkililer şunu bilmeliler ki siyonist rejimin İran’a yapacağı bir askeri saldırı sonrasında hem Amerika hem de siyonistler ağır bir bedel ödemek zorunda kalacaklar” dedi.


İran yönetimi nükleer santrallar çevresindeki güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı, tesislerin çevresine uçaksavarlar yerleştirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ