Haber 16

İsrail’in İran’a karşı yeni silahı

İsrail, İran’dan gelebilecek bir saldırı olasılığına karşılık yeni teknolojinin kullanıldığı füze savunma sistemini kullanıma hazırlıyor.

İsrail’in İran’a karşı yeni silahı
  • Dünya / Son Dakika
  • 25 Kasım 2009
  • İsrail’in İran’a karşı yeni silahı için yorumlar kapalı
  • 368 KEZ OKUNDU

Hamas ve Hizbullah’la mücadelesinde füze saldırılarının önünü almakta zorlanan İsrail, savunma teknolojisini geliştirme çalışmalarına ağırlık verdi.

Gazze veya Lübnan’dan fırlatılacak füzeleri havadayken imha edecek yeni savunma sistemiyle ilgili denemelerin başarıyla sonuçlandığı ve sistemin sınırlara gelecek yıl konuşlandırılacağı belirtiliyor.

Ordu, bir yandan da İran’ın uzun menzilli füzelerini atmosferin dışında imha edecek yeni nesil Arrow savunma sistemini geliştirmek için çalışma yürütüyor.

Halihazırda 3 adet Alman yapımı Dolphin denizaltısı bulunan İsrail ordusu, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip iki denizaltı daha almayı planlıyor ve uzmanlar, bu denizaltıların İran sahillerine konuşlandırılabileceğini söylüyor.

Ordunun bazı projeleri İsrail’de eleştirilere neden oluyor. Projelerin yeteri kadar etkili olmadığı ve maliyetlerinin yüksek olduğu ileri sürülüyor. Birçok İsrailli de, burada yaptığı açıklamada güvenliğin ancak düşmanlarla barış yaparak sağlanabileceğini söyleyen ABD’nin eski başkanlarından Bill Clinton’ın bu fikrine katılıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ