Haber 16

İstanbulda bombalı saldırı

İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezinde bir patlama meydana geldi, yaralılar var.

İstanbulda bombalı saldırı
  • Gündem / Son Dakika
  • 11 Eylül 2012
  • İstanbulda bombalı saldırı için yorumlar kapalı
  • 243 KEZ OKUNDU

İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’nde bir patlama meydana geldi.
 
 
 
Saat 11.00 sularında meydana gelen patlama nedeniyle polis memuru Bülent Özkan şehit oldu, 7 kişi de yaralandı.
 
 
 
Karakolun bahçesinde bir canlı bomban kendini patlattı. Canlı bombanın nizamiye kapısından girerek giriş kapısında bombaları patlattığı ifade ediliyor.
 
 
 
Patlama nedeniyle karakolun giriş kapısında çökme meydana geldi.  Bu arada, patlama bölgesinde patlamamış bir el bombasının da bulunduğu gelen bilgiler arasında.
 
 
 
Olay yerine ambulansların sevk edildiği öğrenildi. İkinci patlama ihtimaline karşı patlamanın olduğu bölge emniyet şeridiyle çevrildi.
 
 
 
Patlamada yaralananlardan 2’si Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Patlamada yaralananlar için polis telsizinden kan anonsu yapılıyor. Çok sayıda polis ve vatandaşlar kan vermek için hastaneye akın etti.
 
 
 
CANLI BOMBA 25 YAŞLARINDA, ERKEK
 
 
 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamanın meydana geldiği Sultangazi’de Gazi Polis Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Çapkın, “Canlı bomba ilk önce el bombası atmış sonra kendini patlatmış” dedi.
 
 
 
Sultangazi’de Gazi Polis Merkezi’nde canlı bombanın kendini patlatması sonucu meydana gelen patlamada 1 polis memuru şehit olmuş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından hemen Sultangazi’de Gazi Polis Merkezi’ne gelerek incelemelerde bulunan Emniyet Müdür Çapkın, olay yerinde açıklamalarda bulundu. Çapkın bir canlı bombanın kendini patlattığını hatırlatarak, “Kendisi olay yerinde ölmüş vatandaşları karşılayan bir polis arkadaşımız şehit olmuştur. Ayrıca karakolun amiri 2 komiser 1 polis olmak üzere 4 personelimiz de yaralı. İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımız var. Tek bir kişi önce el bombası atmış sonra kendini patlatmış. Erkek 25 yaşlarında örgütü de şimdi söylemeyelim” dedi.
 
 
 
1 HAFTA SONRA EVLENECEKTİ
 
 
 
Şehit Polis Memuru Bülent Özkan’ın Gazi Polis Merkezi’nde görevli olduğu evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Özkan’ın 1 hafta sonra evleneceği belirtildi.
 
 
 
GÖRGÜ ŞAHİDİ KONUŞTU
 
 
 
Patlamayı gören bir vatandaş olay anını anlattı ve patlamanın x-ray cihazının yanında olduğunu söyledi.
 
 
 
Patlamanın ardından yaralanan polisleri kamyonete bindirerek hastaneye getirdiğini ifade eden vatandaş, “Canlı bombaydı patlattı kendini. Kapıda patlattı x-ray cihazının orada. Ben polisleri getirdim sadece. Arkasından gördüm üzerinde sarı gömlek gibi bir şey vardı. Polisleri kamyonete koyup getirdik” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ